Τις ευχαριστίες και το συγχαρητήριο μήνυμα του ύπατου Προέδρου της AHEPA Γεωργίου Χωριάτη, μετέφερε αντιπροσωπεία της Οργάνωσης με επικεφαλής τον Κυβερνήτη Ελλάδος Ευστάθιο Κεφαλίδη, στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής, που επιχειρούν την τελευταία εβδομάδα στα Ευρωτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Ο κ. Κεφαλίδης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και μέλος της AHEPA Δημήτρη Πέτροβιτς, και τον Πρόεδρο του τμήματος Αλεξανδρούπολης Απόστολο Κυριακίδη, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του πεδίου των επιχειρήσεων αναχαίτισης των χιλιάδων μεταναστών που αποπειρώνται από την προηγούμενη Παρασκευή με την καθοδήγηση και πίεση της τουρκικής πλευράς να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Συνομίλησαν με τους ενστόλους και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες τους, μετά και την καταστροφή που υπέστη μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους (κράνη, ασπίδες), από τον καταιγισμό από πέτρες, ξύλα, κορμούς δέντρων και άλλα αντικείμενα που δέχονται όλες αυτές τις ημέρες και νύχτες.

“Ευχαριστούμε τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατού μας, της αστυνομίας μας και της πυροσβεστικής μας, που δίνουν όλες αυτές τις μέρες μάχη υπεράσπισης των συνόρων της πατρίδας μας. Τους συγχαίρουμε για την υποδειγματική πατριωτική αυταπάρνηση και το υψηλότατο επίπεδο επιχειρησιακής επάρκειας. Τους συμπαραστεκόμαστε, τόσο ηθικά, όσο και με όποιον άλλον τρόπο κριθεί απαραίτητος”, δήλωσε ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ Ευστάθιος Κεφαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η AHEPA κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των φρουρών του Έβρου.