Σαν ένα πολύχρωμο και πολύβουο καράβι, η Αποκριά στην Κομοτηνή τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει ανοίξει πανιά για τα καλά, και τραβά…για μακριά.

Οι φετινές τέσσερις μοναδικές εκδηλώσεις ξεφαντώματος, που ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη (θυμηθείτε εδώ, εδώ και εδώ), συνεχίστηκαν με τον Θρακιώτικο Καρνάβαλο σε συνεργασία με τον σύλλογο Εβριτών και Νέου Σιδηροχωρίου (θυμηθείτε εδώ) και με τη βραδινή καρναβαλική παρέλαση (θυμηθείτε εδώ και εδώ), και κορυφώθηκαν με τη μαθητική καρναβαλιάδα (θυμηθείτε εδώ), αποτέλεσαν την ισχυρή βάση πάνω στην οποία ο θεσμός πια έχει καθιερωθεί και κάθε χρόνο δυναμώνει.

  • Η Αποκριά στην Κομοτηνή ξανάγινε θεσμός.

Σε απόλυτους αριθμούς περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, από την Κομοτηνή και άλλες πόλεις της Θράκης, καθώς και ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Τουρκία, είτε έλαβαν μέρος είτε παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, αναγνωρίζοντας τον σχεδιασμό, το μεράκι και τον κόπο των διοργανωτών.

Η κίνηση στον χώρο της εστίασης “χτύπησε κόκκινο” ενώ και στην αγορά των εμπορικών καταστημάτων καταγράφηκε άνοδος.

Κι ο τόπος, που είναι οι άνθρωποί του, φώναξαν δυνατά πως “η Κομοτηνή μπορεί, η Κομοτηνή θέλει, η Κομοτηνή θα πετύχει, να έχει κάθε χρόνο, όλο και πιο μεγάλο, όλο και πιο φαντασμαγορικό καρναβάλι”.  

img 20190228 192443 1Ως ΔΚΕΠΠΑΚ ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που συμμετείχαν είτε ενεργά είτε ως θεατές σε αυτήν την τετραήμερη αποκριάτικη σκαλέτα, ευχαριστούμε τους trelacademy και τα μέλη του συλλόγου Εβριτών και Νέου Σιδηροχωρίου για την πολύτιμη σύμπραξή τους, ευχαριστούμε τους επαγγελματίες της πόλης μας για τη συνέργειά τους, ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου από τις τεχνικές υπηρεσίες για την καθοριστική συμβολή τους”, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, Νατάσα Λιβεριάδου, που δεν ξεχνά φυσικά και τα “δικά της παιδιά”, τους εργαζομένους της ΔΚΕΠΠΑΚ που “έδωσαν και φέτος την ψυχή τους για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση των εκδηλώσεων”. Καταληκτικά η κ. Λιβεριάδου ευχήθηκε “σε όλους και όλες καλή Σαρακοστή, και του χρόνου με υγεία να διασκεδάσουμε την Αποκριά ακόμη καλύτερα”.