Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση εγκαλεί τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής

Τα βέλη της προς τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής στρέφει η παράταξη "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", αποτιμώντας τα τεκταινόμενα του τελευταίου διαστήματος.
Screenshot_228
  • Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση στο τελευταίο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο αύξησε τη δύναμή της.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της τονίζει:

“Πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στο οποίο και αποχώρησε ο επί είκοσι έτη Πρόεδρος Π. Μαγαλιός. Η θητεία του οποίου, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από την μεγάλη απαξίωση του ΕΚ στα μάτια των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την παράνομη και ντροπιαστική απόλυση εργαζόμενης του ΕΚ Ρύιας Πατσατζή, με μεθόδους που δύσκολα  χρησιμοποιούν, οι χειρότεροι εργοδότες και την αντικατάστασή της με το μέλος του Προεδρείου και της ομάδας του τότε Προέδρου και τότε Ταμία του Ε.Κ. Γ. Χατζηαθανασίου! Η τελευταία  τριετία δε, πέρασε μέσα στην πλήρη απραξία της Διοίκησης, που με πρόσχημα την πανδημία, συνεδρίασε ελάχιστες φορές και χωρίς να έχει καμία παρουσία και δράση.

 Στο Συνέδριο είχαμε τα ίδια φαινόμενα με τα προηγούμενα Συνέδρια: Πλήρη αδιαφάνεια για ακόμη μια φορά,  με την  νομιμοποίηση των αντιπροσώπων να γίνεται  εν κρυπτώ από την πλειοψηφούσα παράταξη, χωρίς να δοθεί  η δυνατότητα στις άλλες παρατάξεις να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία  με τα οποία εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι και τη νομιμότητά τους. Έτσι, η πρώτη θέση που  πήρε η ΔΗΣΥΕ (σύμπραξη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) , υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση.

Η παράταξή μας κατάφερε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να αυξήσει τις δυνάμεις της και  να εκλέξει ακόμη ένα μέλος στο Δ.Σ. του Ε.Κ. (3 από 2 που είχε στο προηγούμενο), πράγμα που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Κρίνοντας από την κατανομή αξιωμάτων που ακολούθησε, καταλάβαμε ότι θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Παρά την αποχώρηση του  κ. Μαγαλιού, ο σκληρός πυρήνας και οι στενοί συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, πήραν όλες τις  θέσεις, με κυριότερο να γίνει Πρόεδρος ο μέχρι χθες Ταμίας του ΔΣ.

Έτσι, συνεχίζοντας την απαξίωση του θεσμού, μπορεί να υπερηφανεύεται για  μια ακόμη πρωτιά  η πλειοψηφία του Ε.Κ. Κομοτηνής: να έχει για Πρόεδρο τον άνθρωπο που  κατάφερε να γίνει εργοδότης του εαυτού του!

Όμως, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις στα ΜΜΕ και τα social media των νεοεκλεγμένων, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν την πορεία: Από τις πρώτες ενέργειες της νέας Διοίκησης, ήταν η έξωση των επαγγελματιών  που νοίκιαζαν  το κατάστημα του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να χρωστάνε χρήματα, που ήταν από τις πιο επιτυχημένες ταβέρνες της πόλης και ομολογουμένως αναβάθμισε την περιοχή, ώστε να δοθεί σε «ημετέρους», όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας.

Επίσης, με το άκουσμα της εξαγοράς της Shelman από τους ανθρώπους που την οδήγησαν στην πτώχευση και την πρώτη αντίδραση του νέου Προέδρου, που είναι και πρώην εργαζόμενος και τις  επιφυλάξεις που εξέφρασε, ήρθε ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΚ, που με δηλώσεις του  εκφράζεται θετικά για την περίεργη  αυτή «επένδυση». Ας  το ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, γι’ αυτές τις «επενδύσεις». Είμαστε σαν εργαζόμενοι, υπέρ των πρακτικών που έφεραν τις προηγούμενες δεκαετίες τη βιομηχανική ζώνη στη σημερινή κατάσταση; Είμαστε υπέρ «των θέσεων εργασίας» κι ας μας αφήνουν απλήρωτους; Υπάρχει κάποια επεξεργασμένη θέση στο θέμα ή ο καθένας μπορεί να χαϊδεύει τ’ αυτιά της κοινωνίας και των εργοδοτών κατά το δοκούν;

Γιατί κύριοι της πλειοψηφίας δεν μπορείτε στα μεγάλα θέματα να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», αλλά με τους εργαζόμενους.

Εμείς από την πλευρά μας, αφού ευχαριστήσουμε δημοσίως τους εργαζόμενους που μας στήριξαν, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε να γίνει το Εργατικό Κέντρο το πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων της περιοχής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood