Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, με έρευνες που διεξήχθησαν σε ξηρά και θάλασσα, έλαβε χώρα στην περιοχή της Μαρώνειας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, για τον εντοπισμό του 66χρονου ερασιτέχνη ψαρά, που τελικά βρέθηκε σώος τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 περιπολικά οχήματα και 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 66χρονου αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, είχε μεταβεί με το σκάφος ”ΡΙΑ” Λ.Μ. 119 από λιμένα Μαρώνειας πρωινές ώρες χθες για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ πραγματοποιήθηκαν έρευνες από έξι (06) περιπολικά οχήματα και τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.
Τελικά το ”ΡΙΑ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης με τον 66χρονο, καλά στην υγεία του, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Ν.Α. 221 συνοδεία του ΠΛΣ στον λιμένα Μαρώνειας».