Τρεις αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26, 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες (όπως έγραψε το inkomotini.news) συνελήφθησαν χθες το πρωί στον νομό Ροδόπης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους προαναφερθέντες, διότι οι δύο από αυτούς, οι ηλικίας 25 και 20 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος συνεργός τους που διέφυγε και αναζητείται, λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) που οδηγούσε ο 26χρονος και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο οχήματα να κινούνται στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να προπορεύεται του φορτηγού.

Ακολούθως, το πρώτο όχημα κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου ο 32χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, όπως και ο 20χρονος συνοδηγός του.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 25χρονο που επέβαινε στο όχημα, ενώ έπειτα από επιστάμενες έρευνες, λίγες ώρες αργότερα, εντόπισαν σε παρακείμενη δασώδη έκταση τον 20χρονο συνοδηγό, τον οποίο και συνέλαβαν.