Η μοναδική Περιφέρεια στην Ελλάδα που δεν κατάφερε να ανανεώσει τις συμβάσεις με κτηνιάτρους που είχαν προσληφθεί μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης πριν από έναν περίπου χρόνο, είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ!

Οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρα είτε το προέβλεψαν στους προϋπολογισμούς τους, είτε τους αναμόρφωσαν μετέπειτα, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για να ανανεωθούν οι συμβάσεις αυτές.

Η μη ανανέωση μάλιστα αφήνει μεγάλο κενό στην περιοχή του Έβρου με τους κινδύνους των εξωτικών νοσημάτων να παραμονεύουν.

Τα ερωτηματικά είναι τεράστια καθώς εύλογα αναρωτιούνται οι κτηνοτρόφοι, πως οι άλλες Περιφέρειες το κατάφεραν. Σύμφωνα με κτηνοτρόφους, παράγοντες της Περιφέρειας δικαιολογούν τη σοβαρότατη αυτή εξέλιξη επικαλούμενοι γραφειοκρατικούς λόγους καθώς και νομικούς. «Φαίνεται πως η δική μας Περιφέρεια ερμηνεύει τη νομοθεσία διαφορετικά από τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας», σχολιάζει κτηνοτρόφος που μίλησε στο alexpoli.gr.

Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της ΑΜ-Θ, όπως τονίζει επιτακτικά από τα μέσα Σεπτέμβρη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι το αρμόδιο υπουργείο γνωρίζει ήδη το πρόβλημα και θα κινηθεί για να «μπαλώσει» την κατάσταση, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο. Για να «σωθεί» η κατάσταση, όπως σημειώνει το alexpoli.gr μαθαίνουμε πως θα κάνει το ίδιο το Υπουργείο αναμόρφωση προϋπολογισμού για να συμπεριλάβει τις ανανεώσεις των συμβάσεων. Κάτι που οι άλλες Περιφέρειες έκαναν μόνες τους…

Κ. Εξακουστός: “Επιβεβαιωνόμαστε όσοι εκφράζουμε προβληματισμό για την ανεπαρκή διοίκηση Μέτιου” 

“Δυστυχώς οι εξελίξεις όσους από εμάς εκφράζουμε προβληματισμό και ενστάσεις για την κακή διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, μας δικαιώνουν”, σχολίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κωνσταντίνος Εξακουστός, και συμπλήρωσε: “Ενώ εξαγγέλλονται χρηματοδοτήσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ για τον πρωτογενή τομέα που για να υλοποιηθούν χρειάζεται χρόνος και μια στιβαρή διοίκηση που δεν την διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η Διοίκηση πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη εκθέτοντας σε κίνδυνο τους κτηνοτρόφους του Έβρου”.