Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «την τελευταία στιγμή εγκρίθηκαν προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών». Είναι έτσι; Φυσικά όχι.

Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο ότι είναι γνωστές οι απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, όπως και του Κ. Μητσοτάκη συνολικά για τους δημόσιους υπαλλήλους και το κράτος. Δεν έχει άλλωστε ξεχαστεί – όσο κι αν θα το ήθελε – η περίοδος που ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης-απολύσεων…

Όσον αφορά τώρα τις συγκεκριμένες προσλήψεις: η κυβέρνηση ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό (από τον Σεπτέμβριο του 2018), και αυτό το γνωρίζει η ΝΔ… Μετά την Προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.500 μόνιμους διορισμούς – για πρώτη φορά! – στην Ειδική Αγωγή για το 2019, η νέα Προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες τους. Όπως είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020-2021, και ακόμη τόσοι για το σχολικό έτος 2021-2022. Η ΝΔ λοιπόν, που κατηγορεί για το θέμα τόσο εύκολα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προσπαθεί να απαντήσει σε χρόνιες ελλείψεις της εκπαίδευσης, θα πρέπει να απολογηθεί στους μαθητές και στους γονείς τους για τις δικές της πολιτικές  που «ανάγκαζαν» μαθητές να διαβάζουν με φωτοτυπίες, και που «επέβαλλαν» τάξεις χωρίς επαρκή αριθμό δασκάλων και καθηγητών.