Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση έχει βρεθεί ξανά ο επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις νέες αποκαλύψεις, αυτή τη φορά για την offshore που έχει χρηματοδοτήσει τόσο την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσο και την εταιρεία Zeus+Dion της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Απαντήσεις για το θέμα ζήτησε με δύο ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • “Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;” 

“Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι. Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή», με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι τόσο πολύ ισχυρή. Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα:  Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος,  και γιατί κρύβεται; Και επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής  που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα”.

  • “Η αφωνία του κ. Μητσοτάκη, κραυγάζει ενοχή”

“Για μια ακόμα φορά ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε τον δρόμο της σιωπής για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον κρυφό και κοινό χρηματοδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και της κ. Μαρέβας Γκραμπόσφκι Μητσοτάκη. Σιωπή η οποία επεκτάθηκε και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ, η οποία στηρίζοντάς τον προσπάθησε να “θάψει” το θέμα. Πόσο όμως θα συνεχίζει να σιωπά ο κ. Μητσοτάκης για τη σημερινή αλλά και για τη σωρεία σκοτεινών υποθέσεων που τον αγγίζουν άμεσα, και που διαρκώς βγαίνουν στη δημοσιότητα; Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά ότι η αφωνία του κραυγάζει ενοχή;”.