Σε θετικό κλίμα, που επιβεβαιώνει την αναγνώριση από τους πολίτες της κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτικής του διαδρομής, εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χαρίτου.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε οικισμούς του νομού, όπως στον Σώστη, στον Πολύανθο, στον Ίασμο, στη Διαλαμπή, στο Νέο Σιδηροχώρι, στην Αδριανή, στους Άγιους Θεόδωρους, κ.α.

Συνάντησε εκατοντάδες κατοίκους και συζήτησε μαζί τους με ειλικρίνεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τις επιλογές που έχουν μπροστά τους στην κρίσιμη επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ειδικότερα, διέκρινε ότι οι συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς στους οικισμούς, με σημάδια εγκατάλειψης και με πολλά νέα παιδιά να έχουν φύγει στο εξωτερικό, ενώ τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν ταχύτερα οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μπορέσει να διατηρηθεί και να ισχυροποιηθεί ο κοινωνικός ιστός στην ύπαιθρο.

Οι συνομιλητές του αναγνώρισαν την αδιάλειπτη παρουσία του στα τοπικά πράγματα και τη σταθερή προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του τόπου.

Διαπίστωσαν μάλιστα ότι στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται τοπικά, η υποψηφιότητά του έχει αποκτήσει ισχυρή δυναμική.

Από την πλευρά του τους διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει όλη την τοπική κοινωνία, ενώ κάλεσε ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες να συμπορευτούν μαζί του.

Επίσης ο κ. Χαρίτου βρέθηκε στο θερινό δημοτικό θέατρο Κομοτηνής όπου παρακολούθησε την εκδήλωση «Στην αγκαλιά της Μαύρης Θάλασσας» την οποία διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος». Με την παρουσία του θέλησε να δηλώσει τη στήριξή του και την αναγνώριση της σημαντικής δράσης που αναπτύσσει ο Σύλλογος Ποντίων, όχι μόνο γύρω από τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά και για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.