Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης θα καταθέσει στεφάνι για το Πολυτεχνείο τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα

"Η Κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού και με χουντικής εμπνεύσεως ενέργειες καταστρατηγεί ευθέως το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες δημοκρατικές ελευθερίες".
2c85be84-img_20191117_121801 (1)

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, διαμηνύει πως “τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές του”, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ταυτόχρονα καλεί τα Πρωτοβάθμια τοπικά Σωματεία “να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις”.  

Στη σχετική ανακοίνωσή της τονίζει:  

“47 ολόκληρα χρόνια μετά, οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος με την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά του Δικτατορικού Καθεστώτος της Χούντας για της προάσπιση της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Παιδείας, της Δουλειάς για όλους και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξακολουθούν και είναι πιο επίκαιροι από ποτέ!

Σήμερα μάλιστα όπου η ιδιαίτερα δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας έχει αναδείξει την ανάγκη προάσπισης του Δημόσιου Αγαθού της Υγείας για όλο τον Ελληνικό Λαό χωρίς διακρίσεις.

Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του αυταρχισμού και με χουντικής εμπνεύσεως ενέργειες καταστρατηγεί ευθέως το Σύνταγμα και τις κατοχυρωμένες δημοκρατικές ελευθερίες. Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

Η Κυβέρνηση προβαίνει σε αυτήν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια με πρόσχημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.  Μια Κυβέρνηση που εδώ και οχτώ (8) ολόκληρους μήνες όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την νέα έξαρση της πανδημίας, αφού επέλεξε να ανοίξει χωρίς ελέγχους τον Τουρισμό, να μην ενισχύσει τα ΜΜΜ, να στοιβάζει στις τάξεις των σχολείων 25-27 μαθητές και εν τέλει σαν Πόντιος Πιλάτος να αποδίδει την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη!   

Μια Κυβέρνηση που εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας  σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε εργασιακό  δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο και  ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής  στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σήμερα ζωντανή μέσα στους αγώνες για ανατροπή των πολιτικών των υπερεθνικών οργανισμών και όσων κυβερνήσεων τις εφαρμόζουν, μέσα στους αγώνες των εργαζομένων. Το  Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και το μήνυμά του σμίγει με τα συνθήματά μας ενάντια στους πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς,  απέναντι στους σχεδιασμούς που απειλούν την ειρήνη, τη φιλία και την ασφάλεια των λαών. Σμίγει σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες έξαρσης της πανδημίας με τα σύγχρονα  συνθήματα και τις διεκδικήσεις  για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Είναι ακριβώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου που μας έδειξε ότι όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, η λαϊκή αντίδραση και οι αγώνες μπορούν να τα ανατρέψουν. Οι φοιτητές τον Νοέμβρη του ΄73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού, των κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με όλο τον Ελληνικό Λαό για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά και αγωνιζόμαστε για

Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τιμώντας την Επέτειο του Πολυτεχνείου  και τους αγωνιστές του θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Εθνικής Αντίστασης, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις”.    

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood