Η HELMEPA είναι για ακόμα μία χρονιά ο επίσημος συντονιστής στην Ελλάδα του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2019 του Ocean Conservancy.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει μέρος στoν Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών, το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο, και έχουν συλλεχθεί πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων!

Ως συντονιστής Ελλάδος η HELMEPA, προτρέπουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν, οργανώνοντας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού/λίμνης ή τμήματος του βυθού. Ήδη εννιακόσιοι εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή οργανώνοντας τριάντα δράσεις καθαρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής και έπειτα η HELMEPA θα τους καθοδηγήσει και θα τους στείλει δελτίο καταγραφής απορριμμάτων μαζί με την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας για να απευθύνουν ευρύτερο κάλεσμα στην τοπική κοινότητα ή στο χώρο εργασίας τους.

Επίσης η HELMEPA καλεί τους εθελοντές: “Στείλτε μας ενημέρωση για τη δράση σας και φωτογραφίες μετά τον καθαρισμό και θα τα προβάλλουμε και από τη σελίδα μας στο Facebook!”.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στην ιστοσελίδα της HELMEPA, στο τηλέφωνο 2109343088 και μέσω του e-mail: environment@helmepa.gr