H Στοκχόλμη στην «αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μια εξαιρετικά σημαντική δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε στο εστιατόριο Τorfredsplatsen 3, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, με στόχο την παρουσίαση της Περιφέρειας   ως ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.
ΕΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, διάσημοι Σουηδοί bloggers, αντιπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών φορέων, καθώς και ο αντιδήμαρχος Σόλνας κος  Κοντορίνης  Γιώργος έζησαν μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στην περιοχή, προκειμένου να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, στα πλαίσια της τουριστικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

H Στοκχόλμη στην «αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ, μεταξύ των οποίων ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος και ο κ. Γεώργιος Σγούρος. Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κα Σούζαν Νόρντλινγκ Πρόεδρος επιτροπής διεθνών σχέσεων του Δήμου Σόλνας, ενώ το χαιρετισμό της περιφέρειας πραγματοποίησε ο κ. Παναγόπουλος. Η επίσημη παρουσίαση της Περιφέρειας διεξήχθη από την κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου, μέλος της ομάδας τουριστικής προώθησης της περιοχής. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, υπογραμμίστηκαν οι κυριότεροι φυσικοί, ιστορικοί και πολιτιστικοί θησαυροί της μοναδικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας, καθώς και τα στοιχεία που καθιστούν τον συγκεκριμένο προορισμό απόλυτα ξεχωριστό.

H Στοκχόλμη στην «αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κατά τη διάρκεια αυτής της μοναδικής «περιπλάνησης», επισημάνθηκε πως οι Σουηδοί είναι ένας από τους πλέον εξωστρεφείς, ταξιδεμένους και φιλόξενους λαούς καθώς και το ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των δέκα κορυφαίων προορισμών για διακοπές στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε,  σύμφωνα με την GlobaData, το 2022 οι τουρίστες από την Σουηδία πραγματοποίησαν 10,9 εκατ. διεθνή ταξίδια, μία αύξηση 143% σε σύγκριση με το 2021,  ενώ  δημοφιλέστεροι προορισμοί για το εν λόγω έτος ήταν η Ισπανία, η Δανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελλάδα.  Επίσης, σύμφωνα με την ανάλυση των μοτίβων ταξιδιωτικής συμπεριφοράς που δημοσιεύτηκε από το Visit Sweden τον Ιανουάριο του 2023, υπογραμμίστηκε πως επιβεβαιώνεται το αυξημένο ενδιαφέρον των Σουηδών για τα ταξίδια. Ειδικότερα, το ποσοστό που προγραμματίζει διακοπές στο εξωτερικό τους επόμενους έξι μήνες έχει αυξηθεί κατά 8 μονάδες (57%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Η εν λόγω δράση προβολής της ΠΑΜΘ στη Στοκχόλμη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ως βάση την καμπάνια «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα». Βασικός στόχος  είναι η ανάδειξη μιας ιδιαίτερα θελκτικής εικόνας της ΠΑΜΘ στην Σουηδική αγορά, προκείμενου να ενταχθεί η Περιφέρεια στις πρώτες επιλογές των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

H Στοκχόλμη στην «αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

H Στοκχόλμη στην «αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood