20140621_203400[1]Μπορεί ο βροχερός καιρός του Σαββάτου να εμπόδισε την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, αποτρέποντας και μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού ωστόσο και φέτος, ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Κομοτηνή αποτέλεσε, έναν ενδιαφέρον σταθμό στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

Σε κλειστούς κυρίως χώρους , καλλιτεχνικές ομάδες και μουσικοί από την Κομοτηνή, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις, παρουσίασαν διάφορα είδη μουσικής. Εκτός προγράμματος, λόγω της κακοκαιρίας τέθηκε την τελευταία στιγμή, η εκδήλωση του ωδείου του Μενέλαου Συκάκη που είχε προγραμματιστεί στην πλατεία Ειρήνης, για να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία. Το σύνολο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της ΔΚΕΠΠΑ και με την συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας Αθλητισμού Νατάσα Λιβεριάδου, ανέφερε πως παρά  τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της τρέχουσας χρονιάς , ο εορτασμός της γιορτής μουσικής αποτελεί και φέτος ένα πολιτιστικό γεγονός, το οποίο πρόκειται εμπλουτιστεί το ερχόμενο έτος και με περισσότερες συμμετοχές.  Η κ. Λιβεριάδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονα για την παραχώρηση του χώρου του εκκλησιαστικού μουσείου για την διεξαγωγή της συναυλιακής εκδήλωσης του εργαστηρίου Νότα του καθηγητή μουσικής Χρήστου Χατζόπουλου.

20140621_200423[1]

                     20140621_204649[1]

Λόγια ανατολίτικη μουσική, στο πλαίσιο αφιερώματος στον ρωμιό μουσικό της Πόλης Ζαχαρία Χανεντέ, παρουσίασε το μουσικό εργαστήρι του Κομοτηναίου Χρήστου Χατζόπουλου.

 

 

20140621_214314[1]“Πέντε νέοι άνθρωποι από την Κομοτηνή, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, από 16 έως 28 ετών, ερωτευμένοι με την μουσική”. Ο λόγος για τους Μάρων 5, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο δημοτικό άλσος της Αγίας Παρασκευής, αψηφώντας τη βροχή. “Όλα για την τέχνη” ανέφερε η τραγουδίστρια της μπάντας Στέλλα Χατζηγεωργίου από την Αθήνα, “ήρθαμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να εκφραστούμε μέσα σε καιρούς δύσκολους και για να γίνουμε ένα”. Η Στέλλα συναντήθηκε με τον Σταύρο Φανφάνη, εκ των προτεργατών της ομάδας, την περασμένη χρονιά, στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και φέτος οι Μάρων 5  , πραγματοποίησαν την πρώτη τους εμφάνιση στο πλαίσιο του θεσμού, παρουσιάζοντας  ποπ, ροκ και μπλουζ.

 

 

 

 

Στην καρδιά της Ορφέως στήθηκε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τις κατευθύνσεις του καλλιτέχνη Νίκου Θωμά και της ομάδας ΠοληΜίξερ για να υποδεχθεί τους dj  Monomone, Kill Emil και Elephant Phinix. Λόγω βροχής η οποία ωστόσο δεν επηρέασε την καλή διάθεση του κοινού , προτιμήθηκε για την εμφάνιση του dj σετ ο χώρος του καφενείου Αλλόκοτο, όπου παράλληλα προβλήθηκε βίντεο με  εικόνες από κεντρικά σημεία της πόλης. Οι τρεις νέοι με τις μουσικές τους επιλογές, ανέβασαν στα ύψη τη διασκέδαση, δικαιώνοντας την προτίμηση όσων βρέθηκαν κοντά τους για να τους ακούσουν.


20140621_195222[1]                             20140621_221921[1]

 

 

20140621_215544[1]Στον χώρο του Μαρμελάδα Wine Bar από τον πεζόδρομο της Μ.Μ. Βασιλείου όπου ήταν προγραμματισμένη, μεταφέρθηκε η συναυλία των Opera Chaotique, που χάρισαν μια μοναδική βραδιά με funk jazz και ροκ μουσική. Το εναλλακτικό μουσικό σχήμα, απέδωσε με χιούμορ και με ευφάνταστο τρόπο τις στιγμές δημιουργίας των διασκευών των τραγουδιών που παρουσίασαν, προσφέροντας εξαιρετικά ενδιαφέρον θέαμα που εκτιμήθηκε ανάλογα, από μουσικόφιλους και μη.