«Gumulccino»: Ένας καφές με «σφραγίδα» Κομοτηνής!

Η αγαπημένη μας συνήθεια μπορεί να εξελιχθεί σε «brand name» της πόλης.
asdf

Η αγαπημένη μας συνήθεια μπορεί να εξελιχθεί σε «brand name» της πόλης.

Πριν από δυόμισι χρόνια, μια ομάδα νέων γεωργών από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, ξεκίνησε να υλοποιεί ένα παράτολμο εγχείρημα: να καλλιεργήσει δηλαδή τα πρώτα καφεόδεντρα στην Ελλάδα.

Αποφασισμένοι οι νέοι αγρότες να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές, και μη προσοδοφόρες πλέον καλλιέργειες, αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια καινοτόμα ιδέα και ειδικότερα στην παραγωγή καφέ στα πάντα εύφορα εδάφη της Θράκης.

Προμηθεύτηκαν λοιπόν καφεόδεντρα της ποικιλίας Robusta από το Ελ Σαλβαδόρ, και με ειδική λίπανση τα καλλιέργησαν σε τέσσερις μικρές φάρμες στα Άβδηρα Ξάνθης και στις περιοχές Πόρπη, Μεσούνη και Αμβροσία Ροδόπης. Με αργά αλλά σταθερά βήματα έδωσαν μορφή στο εγχείρημά τους, και στις αρχές του 2016 συνέστησαν τον Συνεταιρισμό Καφεπαραγωγών «Θρακόκοκκος».

Στο πλευρό της ομάδας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Καφεποτοπωλών Κομοτηνής, τα μέλη του οποίου υποσχέθηκαν να αγκαλιάσουν ενεργά την προσπάθεια και να προωθήσουν τα προϊόντα του Συνεταιρισμού βάζοντάς τα στα καταστήματά τους.

Η ημέρα της δικαίωσης για τους φιλόδοξους καφεπαραγωγούς ανέτειλε το φθινόπωρο του περασμένου έτους, όταν άρχισαν να μαζεύουν την πρώτη σοδειά των καφεόδεντρων και προχώρησαν στην επεξεργασία. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των ειδικών του καφέ από τις καφετέριες της Κομοτηνής, δοκίμασαν διάφορους τρόπους παρασκευής και κατέληξαν στον πλέον ενδεδειγμένο, ώστε να αναδεικνύονται στο μέγιστο τα γευστικά χαρακτηριστικά του «θρακιώτικου» καφέ. Καθ’ ότι πρόκειται για καφέ που χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα, γεμάτο σώμα και έντονα αρώματα, επιλέχτηκε να σερβίρεται κρύος και να επικαλύπτεται από σαντιγί.

«Gumulccino»: Ένας καφές με «σφραγίδα» Κομοτηνής!Και το όνομα αυτού; «Gumulccino»! Ένα όνομα που παραπέμπει σαφώς στη «γενέτειρά» του, την Κομοτηνή (Βυζαντινά: «Κουμουτζηνά» – Τουρκικά: «Gümülcine»), το οποίο προσδοκάται να γίνει αναγνωρίσιμο σε όλη την Ελλάδα και – γιατί όχι;- και στο εξωτερικό.

Ήδη ο Συνεταιρισμός «Θρακόκκοκος» έχει προμηθεύσει με το προϊόν του τις περισσότερες καφετέριες της Κομοτηνής, και κάποιοι από τους λάτρεις του καφέ οι οποίοι αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες γεύσεις, έχουν ήδη απολαύσει τον δροσερό και αρωματικό «Gumulccino».

Το εγχείρημα της ομάδας καφεπαραγωγών ήταν από τα βασικότερα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης με τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Καφεποτοπωλών Ροδόπης.

«Gumulccino»: Ένας καφές με «σφραγίδα» Κομοτηνής!Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε εκτενώς για την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποκτήσει η Κομοτηνή ένα νέο «brand name» γύρω από τον καφέ, και υποσχέθηκε να εξετάσει τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ προκειμένου να βοηθήσει στην προβολή και στην προώθηση του προϊόντος.

Επιπλέον ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε από τους επαγγελματίες να διατηρήσουν όσο το δυνατό χαμηλότερες τις τιμές του «Gumulccino» στα καταστήματά τους. Σημειώνεται, ότι οι τιμές σε όσες καφετέριες της Κομοτηνής σερβίρεται ήδη ο συγκεκριμένος καφές, κυμαίνονται μεταξύ των 2 και 2,30 ευρώ.

UPDATE

Μην παραγγέλνετε «Gumulccino», δεν θα σας το φέρουν! Διαβάστε περισσότερα…

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood