“Γροθιά στο στομάχι” όλων μας – “Χαστούκι” στην Κεραμέως

Εικόνες ντροπής με πέντε παιδιά να προσπαθούν μέσα στο κρύο, στην αυλή ενός καφενείου που είναι ο μόνος χώρος στο χωριό τους με ίντερνετ, με...κινητά τηλέφωνα, να κάνουν μάθημα.
peuki-mathites-tilekpaideusi1

Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διαφημίσει ως απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ελέω πανδημίας, η πραγματικότητα έρχεται να το διαψεύσει αποδεικνύοντας μάλιστα ότι πέρα από την ελλιπή προετοιμασία για τη νέα αυτή πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο Ελλάδες και μαθητές δύο ταχυτήτων!

Είναι οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε τάμπλετ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Οι εικόνες πραγματικά ντροπής που αντικρίζει κανείς στο χωριό Πεύκη του Δήμου Πύργου, 5-6 παιδάκια με μπουφάν και κουκούλες για να μην αρρωστήσουν, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα καθισμένα μέσα στο κρύο έξω από ένα καφενείο, το μοναδικό που έχει ίντερνετ στο χωριό, να μοιράζονται ένα…κινητό και ένα παλιό λάπτοπ, κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφόρμα Webex του Υπουργείου!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γρηγόρης Ξουλεής, που είναι και ο ιδιοκτήτης του καφενείου-ψησταριά του χωριού, του μοναδικού χώρου που διαθέτει ίντερνετ, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Και επειδή το μαγαζί του είναι κλειστό λόγω του lockdown, φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε έναν χώρο έξω από το κατάστημα. Τους έχει βάλει ένα τραπέζι, τους παρέχει ίντερνετ και τους έχει δώσει κι ένα δικό του παλιό λάπτοπ μήπως και μπορέσουν να κάνουν κι αυτά μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία από αυτά τα παιδάκια μοιράζονται κι ένα… κινητό! Αυτή είναι η εικόνα της τηλεκπαίδευσης, όχι μόνο στην Πεύκη, αλλά και σε πολλά άλλα χωριά και σε αδύναμα νοικοκυριά. Το μόνο που ζητά ο πρόεδρος της κοινότητας Πεύκης, κάνοντας μια ανάρτηση-έκκληση στο facebook, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και να κινητοποιηθούν άμεσα γιατί εκτός των άλλων και ο καιρός θα αγριέψει σε λίγο και οι μικροί μαθητές δεν θα μπορούν πια να κάνουν μάθημα – ο Θεός να το κάνει μάθημα – μέσα στο κρύο!

πηγή: proini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood