Γόνιμο κλίμα και ομοφωνία στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, επικεφαλής παρατάξεων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, στελέχη Κρατικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι Φορέων, και πολίτες, γνωμοδότησαν θετικά για το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το έτος 2021.
ΠΑΜΘ-3

Πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την προεδρία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστου Παπαθεοδώρου, και με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: α) γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το έτος 2021, και β) γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το έτος 2021.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Βουλευτές, Δήμαρχοι, στελέχη Κρατικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι Φορέων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πολίτες. Σκοπός της είναι να γνωμοδοτεί πάνω σε σημαντικά ζητήματα της περιοχής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, των επίσημων προσκεκλημένων και των εκπροσώπων των οργανώσεων, φορέων και συλλόγων που συγκροτούν την Επιτροπή.

Άπαντες χαιρέτισαν θερμά τη συγκρότηση του οργάνου και την έναρξη της ουσιαστικής διαβούλευσης ανάμεσα στους αιρετούς εκπροσώπους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφενός, και τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής αφετέρου.

Κατόπιν αναλυτικής συζήτησης και τοποθετήσεων όλων των συμμετεχόντων, η Επιτροπή ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά επί των δύο θεμάτων.

Γόνιμο κλίμα και ομοφωνία στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ“Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και φρονώ πως έγιναν ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις από όσους εκπροσώπους φορέων και πολίτες έλαβαν το λόγο. Εξίσου σημαντική ήταν η παρέμβαση Βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της Περιφέρειας, που τίμησαν με την παρουσία τους τη συνεδρίαση”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά: Τους τεχνικούς υπαλλήλους των τμημάτων πληροφορικής και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων “που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η συνεδρίαση”, τη Γραμματέα της Επιτροπής Μαρία Βόγια “για την πολύτιμη συνδρομή της σε όλη την προπαρασκευαστική διαδικασία”, τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης Παρασκευή Χουρίδου και Τρύφωνα Εξάρχου, και την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου “για την άριστη διαρκή συνεργασία μας”, καθώς και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο “για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου”.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου μετά από τρεις περίπου μήνες, με την ευχή όλων να επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε η συνεδρίαση να λάβει χώρα διά ζώσης και με την παρουσία δημοσιογράφων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood