Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και με κοινές απόψεις για τις ανάγκες και τις προοπτικές του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της Θράκης, υπήρξε η συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Εμπορίου Νίκου Παπαθανάση με τους Δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Γκαράνη και Ντίνο Χαριτόπουλο αντιστοίχως, στο πλαίσιο περιοδείας του κυβερνητικού αξιωματούχου.

Οι τρεις τους επισκέφθηκαν τη «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης» και τα «Αχαϊκά Πλαστικά» και συμφώνησαν πως “το μέλλον της ανάπτυξης της περιοχής περνά μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων σε οργανωμένους χώρους λειτουργίας, γεγονός που αναδεικνύει και τον ρόλο των Δήμων”.

6983a4ec ifipourgos ependiseon 2Ο κ. Γκαράνης έθεσε στον κ. Παπαθανάση την αγωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με το μέλλον των σημαντικά αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων στην περιοχή μας, και του ζήτησε, ως εκπροσώπου της κεντρικής διοίκησης, να καταβάλλει το μέγιστο των δυνάμεών του, προκειμένου “να υποστηριχθεί κατ΄ουσίαν και αποτελεσματικά η υγιής επιχειρηματικότητα στον ακριτικό τόπο μας, μια επιχειρηματικότητα που προσφέρει πέραν όλων των άλλων, και θέσεις εργασίας”.

Ο κ. Χαριτόπουλος παρέδωσε στον κ. Παπαθανάση υπόμνημα με αιτήματα και προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Θράκης, όπως η ανάγκη αύξησης των μέτρων πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, και την καταβολή του 12% της ενίσχυσης του εργοδοτικού κόστους των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης ο Δήμαρχος, έδωσε στη σύνδεση του ΒΙΟ.ΠΑ. Σαπών με το δίκτυο φυρικού αερίου, καθώς και σε θέματα της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής η οποία κατά 82% ανήκει στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.