Γόνιμη συνεργασία Αχμέτ Ιλχάν-Ανδρέα Λυκουρέντζου για τις αποζημιώσεις των παραγωγών της Ροδόπης

Επίσημη παραδοχή διοικητή ΕΛΓΑ προς Ιλχάν Αχμέτ: "Οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης έχασαν το 2018 το 55% της παραγωγής τους και το 65% του εισοδήματός τους".
ILXAN -LYKOYRENTZOS

Επίσημη παραδοχή διοικητή ΕΛΓΑ προς Ιλχάν Αχμέτ: “Οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης έχασαν το 2018 το 55% της παραγωγής τους και το 65% του εισοδήματός τους”.

Αιτήματα του Ιλχάν Αχμέτ:

  • “Να καταβληθεί άμεσα το υπόλοιπο της τάξεως του 35% αποζημιώσεων που εκκρεμούν από ζημιές στην παραγωγή του Αυγούστου του 2019.
  • Να εκδοθούν άμεσα τα πορίσματα και να γίνουν οι πληρωμές των πρώτων δόσεων για τις καταστροφές σε καλλιέργειες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις”.

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα, ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο τακτικών επαφών των δύο αντρών για θέματα γεωργικών ασφαλίσεων και αποζημιώσεων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας τέθηκε από τον Βουλευτή Ροδόπης η καταβολή του υπολοίπου της τάξεως του 35% αποζημιώσεων που εκκρεμούν από ζημιές στην παραγωγή του Αυγούστου του 2019, με την ταυτόχρονη πληρωμή της δεύτερης δόσης, για την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Βουλευτής ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τον Διοικητή του ΕΛΓΑ για την πορεία των εργασιών της «Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής» που εξήγγειλε ο κ. Βορίδης μετά από δική του επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, για την έκδοση πορίσματος σχετικού με τις αποζημιώσεις στα καπνά έτους 2018 τα οποία προσβλήθηκαν από νεκρωτική ίωση, και με την τελική ένταξή τους στον μηχανισμό των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι “το πόρισμα του ΕΛΓΑ σε ό,τι αφορά τις ζημιές στα καπνά του 2018 έχει εκδοθεί και μιλά με σαφήνεια για απώλειες στην παραγωγή της τάξεως του 55% που επέφεραν μειωμένο εισόδημα έως και 65%. Απομένει η απόφαση του κ. Βορίδη, η οποία σε περίπτωση που θα είναι θετική, οι υπηρεσίες του Οργανισμού θα προχωρήσουν στην καταβολή οριζόντιας αποζημίωσης”.

Παράλληλα, οι κύριοι Ιλχάν Αχμέτ και Ανδρέας Λυκουρέντζος, συζήτησαν το θέμα της καταγραφής, έκδοσης πορισμάτων και πληρωμής των πρώτων δόσεων για τις καταστροφές σε καλλιέργειες από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις. Και σε αυτό το θέμα ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε για ταχύτατες διαδικασίες. Επικοινώνησε μάλιστα επιτόπου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να δώσει ανάλογες οδηγίες.

Τέλος, ο Βουλευτής Ροδόπης συζήτησε με τον κ. Λυκουρέντζο το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Θράκη προκειμένου να ακούσει ο ίδιος από κοντά τις προτάσεις των θεσμικών φορέων του αγροτικού κόσμου και να αφουγκραστεί τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

«Αναμένω από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει επιτέλους την αδικία που συντελείται σε βάρος των καπνοπαραγωγών της Θράκης για τις απώλειες του 2018, γιατί  η αδικία αυτή έχει εξελιχθεί σε μείζον ζήτημα επιβίωσης ενός μεγάλου κλάδου της ελληνικής αγροτικής οικονομίας» τόνισε μετά την έξοδό του από το γραφείο του διοικητή του ΕΛΓΑ, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood