Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απέστειλαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, και στην ενότητα «Ζούμε μαζί», οι μαθητές συζήτησαν με τις δασκάλες τους μια σειρά θεμάτων που αναφέρονταν στη λειτουργία του Δήμου και στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την καθημερινότητα της πόλης. Προσκάλεσαν λοιπόν εγγράφως τον Δήμαρχο να έρθει στο σχολείο τους και να συζητήσει μαζί τους για θέματα της πόλης και του σχολείου. Περίμεναν, δε, τον Δήμαρχο, όπως χαρακτηριστικά έγραψαν στην πρόσκλησή τους «με χαρά και ανυπομονησία», και πράγματι τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα.

Ο Γ. Γκαράνης συζήτησε με τα παιδιά όλα τα θέματα που του έθεσαν, αναλύοντάς τους εκτενώς όλη τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής. Ακόμη οι μαθητές του έδωσαν μια γραπτή από τους ίδιους καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων που θεωρούν ότι χρήζουν επιδιόρθωσης και άμεσης αντιμετώπισης από πλευράς του Δήμου, καθώς και μια σειρά ζωγραφιών που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μικρούς συνδημότες του για την πρωτοβουλία τους και για τη ζεστή υποδοχή που του επεφύλαξαν, και τους υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να επιλυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα που του έθεσαν.