Στις 7 ποσοστιαίες μονάδες έχει πέσει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 28-31 Ιανουαρίου 2022 και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ χάνει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση του Δεκεμβρίου και λαμβάνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ με αμετάβλητο ποσοστό λαμβάνει 25%, το ΚΙΝΑΛ είναι ανεβασμένο δύο μονάδες, στο 13%, το ΚΚΕ “τσιμπάει” μισή μονάδα και καταγράφει ποσοστό 5%, η Ελληνική Λύση με σταθερό ποσοστό βρίσκεται στο 3,5%, και το ΜέΡΑ25 λαμβάνει όπως και στην προηγούμενη μέτρηση 2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 6% (από 8%). “Δεν έχω αποφασίσει”, “άκυρο/λευκό”, και “δεν θα ψηφίσω”, δηλώνει το 13,5% (από 13%).

Εξάλλου, σε ποσοστό 73% οι πολίτες απάντησαν ότι η συγγνώμη Μητσοτάκη δεν είναι ικανοποιητική και έπρεπε να υπάρξουν και παραιτήσεις.
Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων (με βάση τους ψηφοφόρους του 2019), η ΝΔ εντοπίζεται στο 68%, χάνοντας 6% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 8% προς το ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής σε ποσοστό 67%, έχοντας απώλειες 6% προς τη ΝΔ και 8% προς το ΚΙΝΑΛ.