Γιορτινή επίσκεψη Γκαράνη-Σωτηρακόπουλου σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής

Η χαρά των παιδιών, μέριμνα της δημοτικής αρχής.
1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, επισκέφθηκαν, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Πρόσφεραν ως δώρα, παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών μέσα από μια εορταστική προσφορά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία αφορά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τα οποία μοιράστηκαν ήδη σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

Γιορτινή επίσκεψη Γκαράνη-Σωτηρακόπουλου σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΚομοτηνήςΣυνομίλησαν με τις διευθύντριες και το προσωπικό αλλά μοιράστηκαν και τη χαρά των παιδιών που αυτές τις μέρες κορυφώνεται χάρη και στο πλούσιο πρόγραμμα που σχεδιάζουν οι διευθύνσεις των σταθμών και όλο το προσωπικό, πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες υγιεινής.

Στον 1ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής φιλοξενούνται συνολικά 54 παιδιά στο βρεφικό, το μεταβρεφικό και το προνηπιακό τμήμα. Οι δυο τελευταίες εβδομάδες αφιερώνονται σε γιορτινές εκδηλώσεις όπου πρωταγωνιστούν τα εικαστικά και οι δράσεις ψυχοκινητικής αγωγής. Τα παιδιά δέχτηκαν και την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη που τους πρόσφερε δώρα για να χαρούν τις γιορτές.

Γιορτινή επίσκεψη Γκαράνη-Σωτηρακόπουλου σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΚομοτηνήςΣτον 2ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής φιλοξενούνται συνολικά 50 παιδιά στον βρεφικό σταθμό και στα προνηπιακά τμήματα. Πραγματοποιήθηκε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής όπου τα παιδιά δημιούργησαν και γεύτηκαν γιορτινά μπισκότα. Στο πλαίσιο της εορταστικής εβδομάδας επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής όπου άκουσαν ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στη συνέχεια έγινε η εικαστική επεξεργασία του, και τέλος τραγούδησαν κάλαντα. Την Παρασκευή θα επισκεφθούν το πάρκο του Πινόκιο μαζί με τους γονείς τους και θα στολίσουν δεντράκια.

Γιορτινή επίσκεψη Γκαράνη-Σωτηρακόπουλου σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΚομοτηνήςΣτον 3ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής φιλοξενούνται συνολικά 57 παιδιά στο βρεφικό και στα προνηπιακά τμήματα. Τα παιδιά απολαμβάνουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με γνώμονα την αγάπη, τη στοργή και την κοινωνικοποίηση. Στόλισαν τα δέντρα στην αυλή, χόρεψαν και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια, με βάση τους κανόνες της προσχολικής αγωγής. Οι εργαζόμενοι τόνισαν την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Κομοτηνής που ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους και με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ, τον οποίο ενημερώνουν για κάθε δράση ή ανάγκη που προκύπτει.

Γιορτινή επίσκεψη Γκαράνη-Σωτηρακόπουλου σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΚομοτηνήςΟ Δήμαρχος, κ. Γκαράνης, δήλωσε: «Ο Δήμος Κομοτηνής προχωράει στο έργο της προσαρμογής των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο ώστε να αδειοδοτηθούν. Το έργο είναι ύψους 1 εκ. ευρώ, οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σύμφωνα με τον νόμο. Είναι σημαντικό για μας να εξασφαλίζουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας,  που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους για την καθημερινή φιλοξενία και διαπαιδαγώγησή τους. Είναι σημαντικό στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους να απολαμβάνουν άριστες συνθήκες διαβίωσης στους παιδικούς σταθμούς και βέβαια να μοιράζονται το παιχνίδι και το χαμόγελο με τους συνομηλίκους τους».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Σωτηρακόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής το περιβάλλον είναι εορταστικό μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα που σχεδίασε το προσωπικό. Επιπλέον, πολλοί παιδικοί σταθμοί θα επισκεφθούν το πάρκο μας, για να απολαύσουν τις περιπέτειες του Πινόκιο και να στολίσουν δεντράκια. Τα παιδιά με χαμόγελο δέχτηκαν σήμερα τα παιχνίδια που προσφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Για μας, είναι αναγκαία η δημιουργία και νέων βρεφικών τμημάτων στον Δήμο μας προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε έγκαιρα στις κοινωνικές ανάγκες. Ο Δήμος Κομοτηνής καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες μέσα από την κοινωνική του πολιτική. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών για την άριστη συνεργασία».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood