Γιατρός του Νοσοκομείου Κομοτηνής «φέσωσε» με 6,2 εκατ. ευρώ τον ΕΟΠΥΥ

Φέρεται να προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017
νοσοκομειο

Αίσθηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό του ΕΣΥ, από τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπέστη συνολική ζημία που υπερβαίνει τα 6,2 εκατ. ευρώ.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν την επίμαχη υπόθεση να αφορά σε γιατρό που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η δράση του οποίου είχε αποκαλυφθεί τον Αύγουστο του 2017. Τότε, είχαν κινηθεί εναντίον του οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διώξεις, ενώ ο αντίστοιχος φάκελος είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα αποτελέσματα της διερεύνησης αυτής έγιναν γνωστά το Σάββατο, με την ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. ότι σε βάρος του γιατρού σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, από τη Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται να προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood