Η νεοφιλελεύθερη Μιράντα Ξαφά τοποθετήθηκε επί του αποτελέσματος των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, με ανάρτησή της στο Twitter που αναδημοσίευσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

“Θα το χωνέψουν αργά ή γρήγορα ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε την ταξική πολιτική της αναδιανομής εισοδήματος που οδηγεί στη μιζέρια για όλους”, έγραψε συγκεκριμένα.

Είναι η ίδια κυρία Ξαφά που δεν άντεξε την αύξηση του κατώτατου μισθού, και είχε βαφτίσει τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας…μαρξιστές.

Αλήθεια όμως. Είναι άραγε «ταξική πολιτική» η αναδιανομή του εισοδήματος, ή κοινωνικά δίκαιη πολιτική; Μήπως «ταξική πολιτική» και μάλιστα υπέρ της ολιγαρχίας, είναι η μη αναδιανομή του εισοδήματος;

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι το 33% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΝΔ. Όχι όλος ο ελληνικός λαός. Είναι ο δεξιός ελληνικός λαός. Προφανώς. Τι άλλο θα περίμενε κανείς από τους δεξιούς; Η κ. Ξαφά να μιλά εκ μέρους του δεξιού λαού της. Το υπόλοιπο 70% του ελληνικού λαού δεν συμφωνεί μαζί της, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη.

Ποια είναι η Μιράντα Ξαφά

H Δρ. Μιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσινγκτον to 1980, όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Αμερική. Το 1991-93 εργάστηκε ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, και εν συνεχεία στέλεχος της I.J. Partners με έδρα την Γενεύη, είναι τώρα διευθύνoυσα σύμβουλος της E.F. Consulting στην Αθήνα και ερευνήτρια του Center for International Governance Innovation (CIGI). Έχει διδάξει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ, όπου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, και στο Princeton, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε διεθνή οικονομικά θέματα.

πηγή: tribune.gr

επιμέλεια: inkomotini.news