Όλο το φάσμα των έργων και των δραστηριοτήτων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ξεδίπλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα της εφημερίδας Μακεδονία και του makthes.gr με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για ένα ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης, που εξυπηρετεί όλο το βορειοελλαδικό τόξο, και για ένα από τα βασικά κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθύμισε ότι η Εγνατία Οδός έχει έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 658 χλμ., ενώ επισήμανε ότι διαχειρίζεται και μια σειρά από άλλες κρίσιμες οδικές αρτηρίες, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τον κάθετο άξονα Κομοτηνή – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Παρουσίασε, επίσης, τις βασικές και αδιάλειπτες δράσεις των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ενώ αναφέρθηκε ενδεικτικά και στα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει να υλοποιήσει στο μέλλον η εταιρία, όπως το «Fly Over» (η νέα υπέργεια) της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, η σύζευξη του 6ου προβλήτα του λιμένος Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία οδό, και οι κάθετοι άξονες της Έδεσσας, της Καβάλας – Δράμας και της Αμφίπολης – Δράμας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ακόμη ότι στην Εγνατία οδό καταγράφονται τα λιγότερα ατυχήματα, ενώ για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διέλευσης των χρηστών, λειτουργούν σταθμοί ελέγχου της κυκλοφορίας 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στην εξωστρέφεια της εταιρίας, υπενθυμίζοντας ότι αξιοποιεί την τεχνογνωσία της και στους αυτοκινητοδρόμους γειτονικών χωρών, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση έργων υποδομών στα ελληνικά νησιά.

Κατά την παρουσίαση του χάρτη της Εγνατίας οδού και των κάθετων αξόνων της, καθώς και των σταθμών διοδίων που λειτουργούν κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων, ο κ. Κωνσταντόπουλος θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί διόδια στην Εγνατία;». «Για να γίνουν όλα αυτά»,  αποκρίθηκε, συμπληρώνοντας: «Για να είναι ένας δρόμος με οδική ασφάλεια. Για μπορεί να συντηρηθεί, να λειτουργήσει, να υπάρχει στην υπηρεσία των ελλήνων πολιτών. Για να είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος πραγματικός, για την ανάπτυξη μιας πόλης που θέλει να λέγεται πρωτεύουσα των Βαλκανίων και θέλει να παίξει έναν ουσιαστικό και δυνατό ρόλο στα Βαλκάνια. Γιατί χωρίς συγκοινωνίες δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Παρακολουθείστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Κωνσταντόπουλου στο ακόλουθο βίντεο της εφημερίδας Μακεδονία: