Γιατί με τη “ΝΙΚΗ” και στη Ροδόπη | Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή, Αθανάσιου Ιωακειμίδη

Ποιες αλλαγές προτείνει η "ΝΙΚΗ" στην Παιδεία, στο Μεταναστευτικό (περί μετοίκων), στην Οικονομία και στην Κοινωνική Πολιτική, και πώς προτείνει να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα.
pic2 (1)
Ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Κομοτηνής, Αθανάσιος Ιωακειμίδης – Θάνος για όσους τον γνωρίζουν καλύτερα – εκπροσωπεί το κόμμα της “ΝΙΚΗΣ” ως υποψήφιος Βουλευτής στη Ροδόπη.
Γέννημα-θρέμμα Κομοτηναίος, είναι έγγαμος με τη Ρεθυμνιώτισσα θεολόγο εκπαιδευτικό, Ελένη Κατσανέβα, με την οποία έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Υπολοχαγός.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών & Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς πρόγραμμα σπουδών “Bachelor in Commerce” στο Concordia University του Μόντρεαλ Καναδά, και είναι κάτοχος Διπλώματος “Marketing and Management”, καθώς και Διπλώματος Διαφήμισης, από το Cam Foundation του Λονδίνου. Ακόμη, είναι απόφοιτος της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Τκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. ) – Παιδαγωγική Τεχνική σχολή. Θήτευσε ως Δάσκαλος στα Ελληνικά Σχολεία «ΠΛΑΤΩΝ» της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, καθώς και ως Εκπαιδευτής Οικονομολόγος στο Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής.
Σήμερα συνεχίζει με επιτυχία τη λειτουργία της φημισμένης οικογενειακής επιχείρησης “Εμπορίας Ταπήτων και Λευκών Ειδών – Ταπητοκαθαριστήριο | 4 ΓΕΝΙΕΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ”.
Την ίδια ώρα είναι μέλος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Χριστιανικού Συλλόγου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Είναι ταυτόχρονα ιεροψάλτης. Υπήρξε ακόμη καλαθοσφαιριστής του ΓΑΣ Κομοτηνής.
Βάζοντας το πλαίσιο των θέσεών του, σημειώνει: “Αξιοποίηση των εθνικών μας πηγών ενέργειας. Επιστροφή των νέων μας από το εξωτερικό. Ενίσχυση της μικρομεσαίας οικονομικής τάξης. Ενίσχυση των Ελλήνων κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές. Επείγουσα αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην ελληνική κοινωνία. Σεβασμός στις αξίες που κράτησαν τη Ρωμιοσύνη αιώνες ζωντανή. Πίστη στον Θεό, αγάπη στην Πατρίδα, σεβασμός στην Ιστορία μας, στη Γλώσσα μας και στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία μας. Χωρίς συμβιβασμό. Με αξιοπρέπεια. Το καλό της πατρίδας και του τόπου μας, πάνω από το προσωπικό συμφέρον”.
Ο κ. Ιωακειμίδης σε συνέντευξη που μας έδωσε, αναφέρει:
 • Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και την απόφασή σας να συνταχτείτε με τη “ΝΙΚΗ”;
Αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο που εμπιστεύθηκε το πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα “ΝΙΚΗ” στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στις 21/5. Το αποτέλεσμα μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον γιατί δείχνει ότι κάτι αλλάζει πολιτικά στην πατρίδα μας. Στη “ΝΙΚΗ” δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Η απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου στη διακονία της “ΝΙΚΗΣ” είναι λόγω του ότι οι προσωπικές μου αρχές ταυτίζονται με τις αρχές του κινήματος. Επιπλέον, νιώθω διαρκή απογοήτευση για την πολιτική κατάντια του τόπου όπου αφιερώσαμε τη ζωή μας. Έχουμε την ευλογία να ζούμε σε μια χώρα με μοναδική ιστορία, ατελείωτη φυσική ομορφιά, εξαιρετικές συνθήκες για γεωργία και κτηνοτροφία. Υποθαλάσσιο και ορυκτό πλούτο, καθώς και κλίμα ιδανικό για να ζει κανείς. Κορωνίδα όλων αυτών, το ανθρώπινο έμψυχο δυναμικό που αυτή τη στιγμή είναι δανεισμένο σε όλη την οικουμένη. Η “αιμορραγία” αυτή πονάει πολύ. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη μαγιά. Οι έχοντες την κοσμική εξουσία φοβούνται μην ξυπνήσει ο κυρίαρχος Λαός. Διότι αν ξυπνήσει, τότε το 5%-7% που λένε τώρα οι δημοσκοπήσεις για τη “ΝΙΚΗ”, του χρόνου θα είναι 15% και σε λίγο καιρό 35%. Θυμηθείτε μόνο τα 3.000.000 υπογραφών που συγκεντρώθηκαν για τις νέες ταυτότητες επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
 • Ποιο είναι το κίνημα “ΝΙΚΗ”;
Η “ΝΙΚΗ” δεν είναι κόμμα σαν τα άλλα κόμματα. Είναι ένα δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα, που προτείνει στάση ζωής. Αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Μια συλλογική προσπάθεια απλών πολιτών για την προστασία της πατρίδας μας, τη στήριξη της οικογένειας και της πίστης μας στον Θεό. Να φύγουμε από το Εγώ και να χτίσουμε το Εμείς. Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός στη Βουλή θα κάνει “θαύματα” και θα τρίβουν τα μάτια τους όλοι, γιατί η “ΝΙΚΗ” θα παρουσιάσει συγκροτημένη κοινοβουλευτική ομάδα. Από ανθρώπους, όχι μόνο γνώστες των θεμάτων και τεχνοκράτες, αλλά κυρίως φωτισμένους αγιοπνευματικά με προσωπικά βιώματα της πίστης μας. Σαν λαός δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για τα μνημόνια, για τη λαθρομετανάστευση, για την προδοσία της Μακεδονίας, για τον διασυρμό της οικογένειας, για την τραπεζική αρπαγή της πρώτης κατοικίας, για τον εξευτελισμό της πίστης μας. Γιατί να μη γίνονται δημοψηφίσματα, σωστά όμως;!
 • Γιατί να ψηφίσουμε “ΝΙΚΗ” στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;
Η χώρα μας πηγαίνει πίσω, όταν το κάθε κόμμα επηρεάζει τις εξουσίες – νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική – διορίζει κατά την επιθυμία του επικεφαλής στη δημόσια διοίκηση, στις ένοπλες δυνάμεις, στον συνδικαλισμό, στα σώματα ασφαλείας, και κάνει στην άκρη τους ικανούς ηγέτες χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Επιπλέον, το κομματικό σύστημα και η εκάστοτε κυβέρνηση επιτρέπουν τις τράπεζες να καταστρέφουν τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες. Η “ΝΙΚΗ” θέλει να πατάξει την προαναφερόμενη κομματοκρατία για να πάμε μπροστά. Να μπει το καλό της πατρίδας μας πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον. Στην ουσία προτείνουμε έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης, που αν το θελήσει ο λαός, η “ΝΙΚΗ” είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει και να τον εφαρμόσει. Η “ΝΙΚΗ” είναι μια σπουδαία αλλαγή για την πατρίδα μας. Είναι δυνατόν ο Υπουργός Υγείας να μην είναι γιατρός ή στο Υπουργείο Ναυτιλίας να έχουν στελέχη που δεν έχουν εμπειρία στον χώρο αυτό; Με τη “ΝΙΚΗ” στην Ελληνική Βουλή αγωνιζόμαστε για σύνορα και Αιγαίο αδιαπραγμάτευτα. Μακεδονία μόνο μία και Ελληνική. Πολίτες με αξιοπρεπή εργασία. Αστυνομία για ασφαλείς γειτονιές. Προστασία για τον πολίτη και όχι για τους πολιτικούς. Ενίσχυση της Ελληνικής οικογένειας. Διεκδικούμε την Ελλάδα που μας αξίζει.
 • Πολλοί λένε ότι έχετε ακροδεξιές θέσεις και είστε οπισθοδρομικοί, ρωσόφιλοι, σκοταδιστές…
Στο μεσοδιάστημα από τις πρώτες εκλογές μέχρι σήμερα υπομείναμε έναν πρωτοφανή οχετό λάσπης και συκοφαντίας με αναπόδεικτες κατηγορίες και προσβολές που υπερπροβλήθηκαν από τα ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση δείχνει τον πανικό όσων έχουν άνομα συμφέροντα κατά της πατρίδας. Η λάσπη τους όμως δεν “κόλλησε”. Εξάλλου τα λασπόλουτρα κάνουν καλό στην υγεία του ανθρώπου…! Μήπως σπάσαμε, απειλήσαμε, κάναμε καταστροφές; Πορευόμαστε με ευγένεια και αξιοπρέπεια, και σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Αν η πίστη μας δεν είναι ΦΩΣ και είναι σκοτάδι, ναι, είμαστε σκοταδιστές… Το κίνημα “ΝΙΚΗ” δεν κοιτάζει ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάζει μπροστά. Επίκεντρο της συλλογικής μας προσπάθειας είναι το συμφέρον του μέσου Έλληνα Πολίτη. Έχουμε τραγικό έλλειμα δημοκρατίας και δεν το αξίζουν τα παιδιά μας. Και αυτό διότι δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 1 του Συντάγματος που υπαγορεύει ότι “όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους”. Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας απαιτεί προσοχή σαν “κόρη οφθαλμού”, και η βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα πολίτη είναι της άμεσης προτεραιότητάς μας. Μας λένε οπισθοδρομικούς επειδή διαφωνούμε για τα αυτονόητα. Ναι, διαφωνούμε για την προώθηση της ιδέας ύπαρξης τρίτου φύλου και είμαστε αντίθετοι με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τα νήπια και τους μαθητές του δημοτικού. Αντιστεκόμαστε στην επιβολή της υποχρεωτικότητας ιατρικών πράξεων στο σώμα μας αλλά και στη βρώση τροφίμων με βάση τα έντομα και τα σκουλήκια. Είπαν ότι είμαστε ρωσόφιλοι, ότι χρηματοδοτούμαστε από τη Ρωσία και την Κίνα, τη ΝΔ και τον Μαρινάκη. Αυτά είναι καλπάζουσα φαντασία. Χρηματοδοτούμαστε από τον πενιχρό οβολό των πτωχών και όχι των πλουσίων που ζητούν ανταλλάγματα.
 • Χρειάζεται η Ελλάδα δημογραφική στρατηγική;
700.000 Ελληνόπουλα τα σπούδασε η ελληνική πολιτεία και μετά τα έδιωξε σαν μητριά. Οι νέοι μας φεύγουν με πόνο ψυχής από την πατρίδα μας γιατί γνωρίζουν ότι για να προοδεύσουν επαγγελματικά πρέπει να παρακαλέσουν, να δεσμευτούν, και να θυσιάσουν τις αξίες τους. Ποιο είναι το μέλλον της πατρίδας μας σε ένα κράτος που γηράσκει; Επείγουσα, λοιπόν, αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην ελληνική κοινωνία. Κίνητρα για να μένουν και για να επιστρέψουν οι νέοι μας από το εξωτερικό στον τόπο τους. Κίνητρα για να δημιουργήσουν οικογένειες. Στήριξη της μητρότητας. Να επιδοτείται η εργαζόμενη/άνεργη μητέρα για πέντε τουλάχιστον χρόνια για να μεγαλώσει το κάθε παιδί της. Διορισμοί στο δημόσιο και φοροαπαλλαγές σε πολυτέκνους και νέα ζευγάρια.
 • Προτείνει η “ΝΙΚΗ” κάποιες αλλαγές στην Παιδεία μας;
Γιατί με τη "ΝΙΚΗ" και στη Ροδόπη | Συνέντευξη του υπ. Βουλευτή, Αθανάσιου Ιωακειμίδη
Ο κ. Αθανάσιος Ιωακειμίδης

Η Παιδεία για μας είναι Συμμαχία Γονέων, Εκπαιδευτικών και Παιδιών, που προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών μας στην αρετή και στην καλή συμπεριφορά, στην εθνική και στη θρησκευτική συνείδηση, στις πρακτικές γνώσεις και στη χαρά της νεότητας. Παιδεία που θα φωτίζει τα παιδιά με τα ένθεα ελληνικά γράμματα. Σεβασμός στην ιστορία μας, στη γλώσσα μας και στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία μας. Χωρίς συμβιβασμό. Με αξιοπρέπεια. Τα γράμματα, όπως λέει και ο Ελύτης, που είναι γραμμένα με τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά.

 • Μεταναστευτική πολιτική;

-Επανεξέταση όλων των αθρόων ελληνοποιήσεων. Είναι δυνατόν να δίνεται ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες; 

-Φορολόγηση των εμβασμάτων των μεταναστών στο εξωτερικό. Θέσπιση Μετοίκου αντί Υπηκόου, με δικαιώματα περίθαλψης και ασφάλισης, αλλά όχι πολιτικά (εκλέγειν και εκλέγεσθαι).

-49 έτη ακίνητη ιδιοκτησία και παραμονή με μηνιαίο υποχρεωτικό έλεγχο υγείας, απασχόλησης και ποινικού μητρώου.

-Δήλωση αποδοχής του ελληνικού πολιτισμού, αξιών, γλώσσας και εθίμων, με παραίτηση από οποιαδήποτε πρόθεση έγερσης αλλαγών στον πολιτισμό μας.

Ερώτημα για τις απελθούσες κυβερνήσεις… Γιατί άλλες χώρες θέτουν όρια αριθμητικά για την υποδοχή μεταναστών; Γιατί να υπακούμε τυφλά στις ξένες εντολές για φιλοξενία ξένων ανθρώπων πέραν των ορίων αντοχής που έχει η χώρα μας; 
 • Οι θέσεις της “ΝΙΚΗΣ” για την οικονομία;
Τα μνημόνια σκότωσαν την οικονομία μας και τα νοικοκυριά. Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία. Θα αναλάβουν πρόσωπα με εργασιακή εμπειρία, ήθος και χρηστή διαχείριση πόρων. Ενίσχυση της μικρομεσαίας οικονομικής επιχείρησης και τάξης. Για δείτε πόσα άδεια και εγκαταλελειμμένα μαγαζιά υπάρχουν στην πόλη μας μόνο. Μείωση φορολογικών συντελεστών. Μείωση φορολογίας στην μεσαία και κατώτερη τάξη. Αυτάρκεια από τη δική μας γη. Με δικά μας χέρια, όχι με κάλπικα και δανεικά. Τα παράλογα χρεωστούμενα δάνεια των κομμάτων από τον Ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό καθώς και η δραστική μείωση του αριθμού των βουλευτών θα ανακούφιζαν και θα στήριζαν πολλές υγιείς οικονομικές δραστηριότητες αλλά και αδύναμες ομάδες.
 • Θέσεις της “ΝΙΚΗΣ” για την κοινωνία;
Σήμερα υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα επιστροφής στις ρίζες του κάθε λαού, επιστροφή στη φύση, γιατί όλοι διαπιστώνουν την τεράστια χρεωκοπία σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο του δυτικοευρωπαϊκού-αμερικανικού πολιτισμού. Ενίσχυση των Ελλήνων κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές. Σεβασμός στις αξίες που κράτησαν τη Ρωμιοσύνη αιώνες ζωντανή. Πίστη στον Θεό, αγάπη στην Πατρίδα. Σεβόμαστε και αξιώνουμε σεβασμό για όλους, χωρίς να μεταμφιέζουμε την ασέβεια σε “δικαιώματα”. Σταμάτημα της προβολής των αφύσικων ηδονών στα πλαίσια δήθεν της ελευθερίας. Όχι στην ασυδοσία. Αξιοκρατία και διαφάνεια στη δημόσια και ιδιωτική υγεία, χωρίς παραοικονομία, με ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα. Η υγεία είναι σε πτώση στην Ελλάδα και η κατάσταση τραγική. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, πόρων και μέσων. Από τα 700.000 Ελληνόπουλα που λείπουν από την Ελλάδα, οι 20.000 μόνο, από τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι έγκριτοι νέοι γιατροί. Μέγα πρόβλημα στην κοινωνία μας είναι η ατιμωρησία των πολιτικών. Ο απλός πολίτης είναι πάντα υπεύθυνος για τις πράξεις του και τιμωρείται σε περίπτωση παραπτώματος. Ο πολιτικός όμως δεν λογοδοτεί ποτέ. Η ερχόμενη Βουλή θα είναι διαφορετική. Προβλέπονται: εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και ΑΟΖ· προώθηση ουδετερόθρησκου κράτους· περιθωριοποίηση της Εκκλησίας· κατάργηση της προστασίας της οικογένειας και των πολυτέκνων· σταμάτημα της δωρεάν Παιδείας και Υγείας. Η “ΝΙΚΗ” χρειάζεται τη στήριξη όλων για να δώσει τη μάχη στην επόμενη Βουλή. Η αποχή δεν είναι λύση. Ας χτίσουμε μια Ελλάδα που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
 • Ρωτούνε πολλοί: εκλέγεστε στις 25 Ιουνίου σαν πέμπτο ή έκτο κόμμα στη Βουλή. Θα συνεργαστείτε με κάποιο κόμμα;
Δεν διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας. Γι΄ αυτόν τον λόγο δεν δεχόμαστε συνεργασίες με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που είναι στόχος μας να καταργήσουμε. Ρητά λοιπόν βεβαιώνουμε τους φίλους μας ότι η “ΝΙΚΗ” δεν θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα όταν μπει στην Ελληνική Βουλή.
 • Γιατί ο σημερινός άνθρωπος είναι σκοτισμένος, έχει προβλήματα και δυσκολεύεται – σας ρωτώ από κοινωνικής άποψης.
Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Όπως σας είπα και στην αρχή της συνέντευξης, το κίνημα “ΝΙΚΗ” δεν είναι κόμμα. Ούτε ένα χριστιανικό κόμμα, όπως μας χαρακτηρίζουν πολλοί. Ο Άγιος Παίσιος έλεγε: δεν χρειαζόμαστε χριστιανικά κόμματα, Χριστιανούς χρειαζόμαστε. Αυτοί είναι οι άνθρωποι της “ΝΙΚΗΣ”, που είναι ένα κίνημα που προτείνει αλλαγή στον τρόπο ζωής μας. Είναι χρεωκοπημένο το πολιτικοκοινωνικό ευρωπαϊκό μοντέλο με τον δυτικό τρόπο ζωής. Πρέπει σαν άνθρωποι να επιστρέψουμε στον ξεχασμένο θησαυρό της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας που σέβεται τη φύση, τις φυλές, τα φύλα, τις γλώσσες, τον πολιτισμό και τα κράτη των ανθρώπων. Ξέρετε, τα προβλήματα δημιουργούνται επειδή είμαστε μακριά από τον Χριστό. Ας τον πλησιάσουμε για το συμφέρον της πατρίδας και της οικογένειάς μας. Έτσι μόνο πιστεύουμε ότι θα δοθεί διέξοδο στα αδιέξοδα της πατρίδας μας. Ας μην αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς και τα παιδιά μας.
 
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία, αναφέρθηκα πολύ περιεκτικά και σύντομα, αλλά επισημαίνω ότι οι ολοκληρωμένες θέσεις του κινήματος είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε, στην επίσημη ιστοσελίδα της “ΝΙΚΗΣ” https://nikh.gr/
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood