Γιατί η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης λέει “όχι” στον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

Τι ζητά από την Κυβέρνηση.
Screenshot_1514

Σε έκτακτη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης συζητήθηκε το υπό κατάθεση Φορολογικό Νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών που αφορά τους Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση, “πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο που αφορά οριζόντια όλη την αγορά. Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι κάθε επιχείρηση, κάθε κλάδος, κάθε τόπος, έχει ιδιαίτερα οικονομικά χαρακτηριστικά.

Επί παραδείγματι, τα παντοπωλεία στον Μίσχο και Πολύανθο που δεν μπορούν να έχουν την ίδια οικονομική επιφάνεια με το παντοπωλείο σε ένα αστικό κέντρο, και είναι αδύνατο να έχουν κέρδη 10.300 ευρώ όπως αναφέρεται στο Νομοσχέδιο, αυτόματα οδηγούνται στο κλείσιμο και στην ανεργία.

Επίσης, δεν μπορεί να φορολογείται μία επιχείρηση εστίασης στον Νομό Ροδόπης  λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τον μέσο όρο τζίρου, που περιλαμβάνει και τις τουριστικές περιοχές.

Ακόμη, δεν μπορεί  να είναι τεκμαρτό εισόδημα η απασχόληση προσωπικού, όπως φαίνεται να κατευθύνεται το Νομοσχέδιο. Μη ξεχνούμε ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι ο μεγαλύτερος εργοδοτικός φορέας στη χώρα.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να ακούσουμε τις απόψεις της για την πάταξη της “μαύρης εργασίας” στον χώρο των Ελεύθερων Επαγγελματιών (Συνεργεία – Κομμωτήρια – Ινστιτούτα Αισθητικής – Φροντιστήρια, κ.λπ.), εκεί που είναι η πραγματική φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, όπως επίσης και το χρόνιο πρόβλημα του παρεμπορίου που μαστίζει ιδιαίτερα και την περιοχή μας”.

Βάσει αυτών, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης ζητά:

Άμεσα διορθωτικές κινήσεις από το Υπουργείο βάσει της διαβούλευσης από τα κεντρικά όργανα των Επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της Φοροδιαφυγής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood