Την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δημάρχου Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο γνωστοποιούσε πως το διοικητικό συμβούλιό του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και του επέδωσε υπόμνημα με έντεκα προτάσεις «άμεσης προτεραιότητας», ενώ εκφραζόταν ταυτόχρονα ο ισχυρισμός οτι «ο Δήμαρχος αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις μας και μας διαβεβαίωσε ότι στηρίζει όλες τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς είναι ενήμερος και παρακολουθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ιάσμου μέσα από τον σύλλογο».

Ωστόσο, από το περιβάλλον του Δημάρχου εκφράζεται δυσφορία, καθώς όπως υποστηρίζεται, ο ίδιος δεν προέβη σε καμία ρητή αποδοχή των προτάσεων, αλλά απλώς είχε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε, ο κ. Μουμίν Οντέρ μας σχολίασε: «Σέβομαι τους συλλόγους, τα μέλη, την ιστορία τους. Και έχουμε δικό μας πρόγραμμα και ισχυρή νομιμοποίηση. Οι σύλλογοι δεν υποκαθιστούν τη Διοίκηση. Δεν θα επιτρέψουμε σε προέδρους να χρησιμοποιούν τους συλλόγους ως βήμα πολιτικής ανέλιξής τους. Γιατί οι σύλλογοι πρέπει να προάγουν τον πολιτισμό».

Κατόπιν τούτων, απόφαση της δημοτικής αρχής όπως πληροφορούμαστε, είναι η αναστολή της συνεργασίας της με τον σύλλογο, «λόγω σκοπιμότητας εκ μέρους του προέδρου του συλλόγου Ηλία μπούκα, και μέχρι ο ίδιος να παραιτηθεί», όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Advertisement