Τη μουσικοθεατρική παράσταση “Γιατί γιαγιά δεν έχουμε πολλά λεφτά;”, της Χρύσας Ιωαννίδου, που απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω αλλά και σε ενήλικες, παρουσιάζει ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη.

Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από την ιστορία «Ο κύκλος του 99», του Αργεντίνου ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι, που παρατίθεται στο βιβλίο του «Να σου πω μια ιστορία». Το θέμα του είναι η απληστία των παιδιών που ζητούν συνεχώς καινούρια παιχνίδια, αλλά και όλων όσων θεωρούν ότι όσα έχουν ποτέ δεν είναι αρκετά.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η μικρή Νέλλη ζητά από τη γιαγιά της ένα καινούριο παιχνίδι, και όταν η γιαγιά της αρνείται, αναρωτιέται: «Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε;». Με αφορμή αυτή την απορία η γιαγιά ξεκινά να αφηγείται ένα παραμύθι. Και το παραμύθι ζωντανεύει… Βασιλιάδες, βαλέδες, σοφοί και πονηροί, αλλά και απλοί άνθρωποι, παρελαύνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, καθώς ξετυλίγεται η ιστορία ενός ανθρώπου που πέρασε από την ευτυχία στη δυστυχία πέφτοντας στην παγίδα της απληστίας. Κι όπως σε κάθε παραμύθι τελικά ζήσαν αυτοί καλά, και…αν μάθουμε κι εμείς κάτι από αυτούς, θα ζήσουμε κι εμείς καλύτερα.

Συντελεστές

  • Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική: Χρύσα Ιωαννίδου
  • Ενορχήστρωση: Φώτης Ζανελάρης
  • Κοστούμια: MarKa
  • Παίζουν: Χρύσα Ιωαννίδου, Χρύσα Τσένη, Ντέμης Καρελιάδης.

Η παράταση θα δοθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου, με είσοδο ελεύθερη.

91f3e0a7 mousikotheatriki parastasi