Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις επερχόμενες εκλογές

Γιατί δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις επερχόμενες εκλογές.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 2

Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με μη αμφισβητούμενες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, που δεν ανοίγει τα χαρτιά του ούτε στους στενούς του συνεργάτες, φέρεται να έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, και μετά από μια μεγάλη θητεία στην ηγεσία της ΝΔ (είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της παράταξης και για δύο θητείες επικεφαλής της κυβέρνησης), δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη νέα Βουλή!

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, εκείνο που απομένει είναι ο Κώστας Καραμανλής να επιλέξει τον χρόνο δημοσιοποίησης της απόφασής του, η οποία προφανώς θα εξαρτηθεί και από τις ενδείξεις που θα υπάρξουν για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται προβληματισμένος και δυσαρεστημένος, ίσως και εξοργισμένος, για τα όσα συμβαίνουν στη μεγάλη συντηρητική παράταξη – την οποία ίδρυσε ο θείος του και επί τόσα χρόνια υπηρέτησε ο ίδιος – όχι μόνο για το θέμα των υποκλοπών, αλλά και για ορισμένα ακόμα μείζονα θέματα διακυβέρνησης.

Δημοσίως, βεβαίως, θα προσπαθήσει να αποφύγει κάθε ευθεία κριτική στην ηγεσία (δεν το έπραξε μόνο στο θέμα των υποκλοπών, όπου κάποιος έπρεπε να διασώσει την τιμή της ΝΔ), ώστε να μην κατηγορηθεί για υπονόμευση και προκειμένου να μην του αποδοθούν ευθύνες για τη φθορά του κόμματος.

Ανεξαρτήτως αυτού, ωστόσο, η δημοσιοποίηση της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος, θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, καθώς όλοι κατανοούν τους λόγους που οδηγούν τον Κώστα Καραμανλή σε αυτή την απόφαση.

Δεν είναι τυχαίο, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιλέξει να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κενό που θα υπάρξει.

πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood