Για ένατη συνεχή χρονιά, και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργάνωσε μια διδακτική παράσταση Καραγκιόζη από το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.

Η δράση έχει από καιρό γίνει πια θεσμός, και όπως αναφέρει η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου«πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη, έως και συγκινητική εκδήλωση. Τα παιδιά ξανασυναντιούνται λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι, και διασκεδάζουν με την καρδιά τους παρέα με τον Καραγκιόζη. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, στους γονείς τους και στους δασκάλους τους, να έχουν μια όμορφη, καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα, και ως ΔΚΕΠΠΑΚ θα είμαστε και φέτος κοντά τους με ποικίλες εκδηλώσεις και αρωγοί σε κάθε παραγωγική πρότασή τους».

«Ο Καραγκιόζης και τα φαντάσματα της πέτρας» ήταν ο τίτλος της φετινής παράστασης, με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη να εξηγεί το νόημα της, το οποίο αναφέρεται στα υλικά και όχι μόνο κληροδοτήματα που έχουν αφήσει στις σύγχρονες γενιές οι παλιότεροι μάστορες των λιθόκτιστων σπιτιών. Όσο για την αξία του θεάτρου σκιών, ο κ. Βουλτσίδης τα λέει όλα με μια φράση: «Είναι βαριά η φιγούρα του Καραγκιόζη», και εξηγεί: