Γιάννης Καρακάσης: “Περιβάλλον και Τεχνολογία, το δίπτυχο του μέλλοντος για την Κομοτηνή μας”

Ένας νέος επιστήμονας με γνώσεις και εμπειρία, στην "Κοινωνία Πολιτών" του Γιάννη Γκαράνη.
Screenshot_1280

Ο Γιάννης Καρακάσης είναι ένας νέος Κομοτηναίος που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στον Δήμο Κομοτηνής συμμετέχοντας στην παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη, “Κοινωνία Πολιτών”.

Με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, πολύχρονη εμπειρία σε θέματα “έξυπνων πόλεων” και διαχείρισης απορριμμάτων & περιβάλλοντος, και με έμφυτη τη διάθεση εθελοντικής συνεισφοράς σε θέματα παιδείας και δημόσιας υγείας, μας συστήνεται, καταθέτοντας την πηγαία βούλησή του να εργαστεί για το κοινό καλό. 

Γιάννης Καρακάσης: "Περιβάλλον και Τεχνολογία, το δίπτυχο του μέλλοντος για την Κομοτηνή μας"

  • Κύριε Καρακάση ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μας για αυτή τη συνέντευξη. Μπορείτε κατ΄ αρχήν να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς;

Φυσικά. Είμαι ο Γιάννης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κομοτηνή, με γονείς τον Παναγιώτη Καρακάση και την Αναστασία Δολιανίτου. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία Χατζημπαρούτη και πατέρας της μικρής Νεφέλης. Είμαι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ με μεταπτυχιακό MBA από το Marconi.

  • Θα θέλαμε να μάθουμε: ποιος είναι ο κύριος λόγος που αποφασίσατε να κατέλθετε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Κομοτηνή;

Ο κύριος λόγος που αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Κομοτηνή είναι η αγάπη μου για την πόλη αυτή και η επιθυμία μου να συμβάλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

  • Βλέπουμε στο βιογραφικό σας για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα;

Εργάζομαι ως εξωτερικός σύμβουλος στη HELESI για οκτώ χρόνια. Η εταιρία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων υπηρεσίες καθαριότητας. Τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούμαι ως υπεύθυνος του έργου μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών στην Περιφέρειά μας.  Έχοντας εμπειρία στον τομέα της καθαριότητας έχω μάθει τη σημασία της διατήρησης ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος. Αυτή η εμπειρία με καθιστά εξαιρετικά ενημερωμένο για τα θέματα της ανακύκλωσης, της διαχείρισης απορριμμάτων και της συντήρησης των πράσινων χώρων στην πόλη μας.

Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θα επιδιώξω να χρησιμοποιήσω αυτή την εμπειρία για την προώθηση πρωτοβουλιών που αφορούν τη βελτίωση της καθαριότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης στην Κομοτηνή. Μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο θα εργαστούμε για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα συμβάλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντός μας και τη διασφάλιση ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος για όλους τους κατοίκους της πόλης.

  • Για το κομμάτι που αναφέρεστε στις «έξυπνες πόλεις»;

Αυτή είναι μία επιπλέον πολύ σημαντική πτυχή που θα ήθελα να προσθέσω. Έχοντας εμπειρία σε «έξυπνες πόλεις» και ηλεκτροκίνηση, έχω τη δυνατότητα να συμβάλω στην ενσωμάτωση των προηγμένων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή της Κομοτηνής.

Οι «έξυπνες πόλεις» είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των πόρων και να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους. Θα εργαστώ για την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας, των μεταφορών και των υποδομών, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα της πόλης μας.

  • Είδαμε κάποιες κοινωνικές δράσεις σας. Η δωρεά του απινιδωτή σε ακαδημία ποδοσφαίρου και ο γυμναστηριακός εξοπλισμός σε ακαδημία μπάσκετ.

Κάνοντας αυτές τις δωρεές σε ακαδημίες στηρίζω την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την ανάπτυξη των νέων ανθρώπων. Η παιδεία είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη της κοινωνίας και την εξάλειψη της ανισότητας. Στηρίζοντας ακαδημίες βοηθάω στο να δημιουργηθούν καλύτερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα μπορέσουν στο μέλλον να συμβάλουν στην κοινωνία και την οικονομία.

Η πρωτοβουλία για τον γυμναστηριακό εξοπλισμό πάρθηκε μετά από συζήτηση που είχα με τον σύλλογο για τις ελλείψεις που είχαν και ήθελα μέσα απ’ την καρδιά μου να βοηθήσω έτσι ώστε όλα τα παιδιά και ενήλικες να μπορούν να γυμναστούν και να έχουν πρόσβαση σε καινούργιο εξοπλισμό που θα τους βοηθήσει στο έργο τους αλλά και στον στόχο που έχουν να ανεβάσουν την πόλη μας.

Όσον αφορά τον απινιδωτή, είναι ένας σημαντικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής και η παρουσία αυτού του εξοπλισμού σε μία ακαδημία μπορεί να σώσει ζωές κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδηλώσεων ή αθλητικών αγώνων.
Έχω επικοινωνήσει και σκοπεύω να συνεργαστώ άμεσα με μία εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας η οποία είναι πολύ έμπειρη στις πρώτες βοήθειες, στην αντιμετώπιση καταστροφών, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μια τέτοια ομάδα πιστεύω ότι θα έχουμε την χαρά να έχουμε σε λίγους μήνες κι εμείς στην πόλη μας, που θα αποτελείται από συμπολίτες μας που έχουν όρεξη και μεράκι για τον εθελοντισμό.

  • Και σαν επίλογο θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Προς υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Δήμου μας: Οι εκλογές φτάνουν στο τέλος τους και ο Δήμος μας κάποιους θα εκλέξει. Και θα περάσουν τα χρόνια και θα ξανάρθουν εκλογές. Και θα ρωτάμε τους εκλεγμένους: “Τί έκανες για τον τόπο μας;”. Όμως νομίζω πως πρέπει να μπει ένα άλλο ερώτημα από τώρα! Όσοι δεν εκλεγούν/ούμε, τι θα κάνουν/με για τον τόπο μας; Είμαστε πάνω από εξακόσιοι δημότες υποψήφιοι που κατά τα λεγόμενα μας θέλουμε να τρέξουμε για τον τόπο μας. Ένας τέτοιος αριθμός – ως επί το πλείστον, νέων ανθρώπων – είναι πολυτέλεια και καμάρι για τον Δήμο μας να λέει πως θέλει να τρέξει για το καλό του τόπου. Κι αφού είναι ο καιρός των υποσχέσεων, ας υποσχεθούμε όλοι μας, πως – ασχέτως προσωπικής εκλογής – θα συμμετέχουμε στον αγώνα λύσης των προβλημάτων της Κομοτηνής, των οικισμών και των χωριών μας. Αυτό θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Ο καιρός θα δείξει…

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood