Τρεις δεκαετίες πριν. Στο κατώφλι της δεκαετίας του ’90. Ένα από τα πρώτα γυμναστήρια που ανοίγει στην Κομοτηνή, είναι και αυτό του Γιάννη Γκαράνη.

Απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τους πρωτοπόρους στον χώρο του, τριάντα χρόνια σχεδόν τώρα, παρακολουθεί ανελλιπώς τις εξελίξεις στον κλάδο του και εκσυγχρονίζει και εξειδικεύει συνεχώς τις παροχές του γυμναστηρίου του, στοιχεία στα οποία οφείλεται και η κατά κοινή ομολογία πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή του.

Παρών κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, στους χώρους του γυμναστηρίου, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κανείς ελεύθερος επαγγελματίας. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει μισθοδοσία και ασφάλιση εργαζομένων, τι σημαίνουν ΤΕΒΕ, φόροι, κ.λπ., ειδικά εν μέσω κρίσης η οποία έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο των γυμναστηρίων. Παρ’ όλ’ αυτά ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία του, ευχόμενος “υγεία κατ’ αρχήν σε όλο τον κόσμο”, και “το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά από την περσινή”, ενώ ως συμβουλή, και ουχί με συντεχνιακή στόχευση, παροτρύνει όλους και όλες να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους.

Με την πηγαία ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, φιλοξένησε χθες σε κεντρικό μαγαζί της Κομοτηνής, εργαζόμενους, συνεργάτες, αθλούμενους και φίλους του γυμναστηρίου “Planet”, για την κοπή της Βασιλόπιτας.

“Στα λόγια και με το…στανιό, πετυχημένος δεν γίνεται κανείς”

Δέχτηκε πρωτότυπες ευχές για περαιτέρω μακροημέρευση του “Planet”, αλλά και ακόμη περισσότερες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου όπου κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία Πολιτών”. Ευκαιρίας δοθείσης, μάλιστα, δεν έλειψαν και οι σκωπτικές αναφορές για τα όσα ελέχθησαν προσφάτως σε εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής, από του βήματος, από τον πρόεδρο του εμπορικού & βιομηχανικού επιμελητηρίου, με τον Γιάννη Γκαράνη να σχολιάζει με νόημα: «Κρείττον του λαλείν, το σιγάν, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι… Η απροκάλυπτη προπαγάνδιση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων εκ μέρους ανθρώπων που εκπροσωπούν θεσμικούς φορείς, είναι προδήλως ατόπημα και αποδοκιμάζεται από όλους. Στον μικρό μας τόπο όλοι γνωριζόμαστε καλά. Η πορεία του καθενός μας, το διακριτό στίγμα που αφήνει ο καθένας μας στη λειτουργία της κοινωνίας και εν προκειμένω της αγοράς, είναι – ή θα πρέπει να είναι – τα μοναδικά διαπιστευτήριά μας ενώπιον της κρίσης του κόσμου. Στα λόγια και με το…στανιό, πετυχημένος δεν γίνεται κανείς. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στις κάλπες, σε κάθε άξιο συνάδελφο επαγγελματία, άνθρωπο της αγοράς”. 

Για την ιστορία, το “φλουρί” βρέθηκε στο κομμάτι της αθλούμενης Αθανασίας Κελάρου, η οποία κέρδισε μία εξάμηνη συνδρομή.