Εν όψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αναφέρει στο μήνυμά του:

«Τιμούμε σήμερα, 3 του Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μια Ημέρα που η καθιέρωσή της έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε σχέση με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει το χρέος μας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας όπου οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ως Δημοτική αρχή εργαζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της προσβασιμότητας του Δήμου μας, αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Κάτι που το αποδεικνύει περίτρανα και η Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης που απέσπασε η Κομοτηνή στα Access City Awards, ως μία από τις έξι Ευρωπαϊκές Πόλεις που φτάσανε στην τελική φάση.

d58c4c42 vraveio

Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι».