Γιάννης Αμαραντίδης | Ένας επιστήμονας του “brain drain” στην “Κοινωνία Πολιτών” του Γιάννη Γκαράνη

Βασικό του γνώρισμα, τα απτά αποτελέσματα.
Screenshot_1273
Ο Γιάννης Αμαραντίδης γεννήθηκε, μεγάλωσε, και πλέον ζει με την οικογένεια του, στην Κομοτηνή.
Ανήκει στη γενιά του “brain drain”, και για επτά συναπτά έτη ζούσε και εργαζόταν στη Σουηδία μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Πέτσου, ειδικό οφθαλμίατρο. Έχει δύο παιδιά· έναν επτάχρονο γιο και μια κόρη δύο ετών.
Πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2023, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κομοτηνή, με σκοπό, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη και στη μετάβαση της αγαπημένης του πόλης στην ψηφιακή-έξυπνη, πράσινη, και κλιματικά ουδέτερη εποχή· εφαρμόζοντας καλές πρακτικές άλλων πόλεων του εξωτερικού και με ευρωπαϊκά υψηλά πρότυπα: Με ψηφιοποίηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες αντάξιες των προσδοκιών των πολιτών, και πάντα έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας τους· με ισχυρό κοινωνικό χαρακτήρα· με σαφή προσανατολισμό σε αναπτυξιακά έργα και πρωτοβουλίες για να μείνουν οι νέες γενιές στον τόπο.
Φιλοδοξεί να είναι η φωνή όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις φύλου, ηλικίας, θρησκείας και αναπηρίας. Με ευαισθησία στις ανάγκες των νέων που αναζητούν ευκαιρίες, των νέων ζευγαριών που θέλουν να δημιουργήσουν την οικογένειά τους, των γυναικών και νέων μητέρων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις και ανισότητες στην εργασία, των οικονομικά ευάλωτων ατόμων, των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, καθώς και των ηλικιωμένων.
  • Είναι εξειδικευμένος σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ειδικός στα προγράμματα του Ορίζοντα “Έρευνα και Καινοτομία”. Κατέχει εμπειρία, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.
  • Γεωπόνος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στα οικονομικά. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ στην διαχείριση ποιότητας και τεχνολογία.
  • Έχει ολοκληρώσει πλήθος σεμιναρίων και πιστοποιήσεων, όπως το “Project Management Professional (PMP)” και το “Sustainability and EU Public Procurement Law”.
  • Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση της Σουηδικής.
Επιπλέον, είναι εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουηδία από το 2016 έως το 2023, εργάστηκε στην Περιφέρεια (ΟΤΑ Β΄) του Γέμτλαντ (Region Jämtland Härjedalen), στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Εργαζόταν με μια σχετικά μικρή αλλά πολύ ικανή ομάδα, όπου η ομαδική προσπάθεια, η ισχυρή συνεργασία και η αμοιβαία ευθύνη ήταν καίριοι παράγοντες επιτυχίας. Τα επιτεύγματα της δουλειάς τους ήταν: επτά χρηματοδοτούμενα έργα “Ορίζοντα”, 7 εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την Περιφέρεια, με 70% ποσοστό επιτυχίας προτάσεων έργων, και περισσότερα από διακόσια ενεργά δίκτυα και συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη.
Επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο μετά την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και πλέον εργάζεται ως Διαχειριστής ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού έργου, του “Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Κόμβου Καινοτομίας” που συντονίζει το ΔΠΘ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη”.
Συνεργάτες του τον περιγράφουν ως άτομο που πράττει περισσότερα απ’ όσα λέει, είναι αναλυτικός, οργανωμένος, και προσηλωμένος σε ότι αναλαμβάνει. Είναι ηγέτης αλλά παράλληλα έχει ισχυρό ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και μπορεί να αντιμετωπίσει και να επιλύσει προβλήματα παρέχοντας απτά αποτελέσματα. Άνθρωπος ανοιχτός, με επιχειρηματική και συνεργατική σκέψη, και πάντα διαθέσιμος να μοιραστεί γνώσεις και τεχνογνωσία.
Γιάννης Αμαραντίδης | Ένας επιστήμονας του "brain drain" στην "Κοινωνία Πολιτών" του Γιάννη Γκαράνη
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood