Για την έλλειψη προσωπικού από σειρά ειδικοτήτων στην τοπική αγορά συζήτησε αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΣ με τις Διευθύνσεις των τοπικών Δ.Ι.Ε.Κ.

O Πρόεδρος Ανέστης Βαφειάδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Δεμίρης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων του φορέα, επισκέφθηκαν το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ – ΣΑΕΚ Κομοτηνής και το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής της ΔΥΠΑ, όπου συναντήθηκαν με τις Διευθύντριες, Αιμιλία Καζάκου και Κατερίνα Στούρου αντίστοιχα.
IMG_2367

Αντικείμενο των παραπάνω συναντήσεων ήταν η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα των τεχνικών επαγγελμάτων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ροδόπη.

Ζητήθηκε από τα ΙΕΚ να προτείνουν στο Υπουργείο να συμπεριληφθούν στο Σπουδαστικό τους Πρόγραμμα ανάλογες ειδικότητες, όπως:

  • Κρεοπωλών (επεξεργασία νωπού κρέατος και εκδοροσφαγέα).
  • Αρτεργατών και βοηθών ζαχαροπλαστείου.
  • Σιδηρουργών και Επισκευαστών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών.
  • Εστίασης (σερβιτόρων, μπάρμαν, μπαρίστα, τραπεζοκόμων) με σκοπό την ανάλογη απορρόφησή τους από τις ντόπιες  επιχειρήσεις.

Επίσης κατατέθηκε το αίτημα η πρακτική κατά το τελευταίο εξάμηνο των σπουδαστών, αν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται στις ανάλογες μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την άμεση εργασιακή εμπειρία τους.

Για την έλλειψη προσωπικού από σειρά ειδικοτήτων στην τοπική αγορά συζήτησε αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΣ με τις Διευθύνσεις των τοπικών Δ.Ι.Ε.Κ. Για την έλλειψη προσωπικού από σειρά ειδικοτήτων στην τοπική αγορά συζήτησε αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΣ με τις Διευθύνσεις των τοπικών Δ.Ι.Ε.Κ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood