Για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο ενημερώθηκαν μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής

Το διαδίκτυο είναι ένας καινούργιος κόσμος και για πολλούς πρωτόγνωρος. Προσφέρει διαδραστικότητα, έντονη εναλλαγή εικόνων και συναισθημάτων. Είναι μια εικονική κοινωνία η οποία διαμορφώνεται παράλληλα με την πραγματικότητα. Η ασφάλεια του σπιτιού μας όμως, στο οποίο βρίσκεται ο υπολογιστής, ή η  χρήση του κινητού, μπορεί να μας οδηγήσει στο να μην αντιληφθούμε την απειλή καθώς ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός.
Screenshot_1777

Ενημερωτική εκδήλωση στον χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για 123 μαθητές της Β΄ Λυκείου, διοργάνωσε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και ειδικά τον Διευθυντή, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σουλιώτη, και τον Υπαστυνόμο Χ. Παπαδόπουλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αφορούσαν:

  • τις προκλήσεις, τους κινδύνους και την αντιμετώπιση διάφορων διαδικτυακών κινδύνων, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η διαδικτυακή παραπλάνηση, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκδικητική πορνογραφία και η στοχοποίηση θυμάτων, τα fake news, τη χρήση κινητών.
  • τον ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας στις μορφές εγκληματικότητας με εμπλοκή ανηλίκων,
  • την ευαισθητοποίηση και τους τρόπους επικοινωνίας και καταγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο | Internet Safety Day (6/2), καθιερώθηκε το 2004 με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, αρμόδιας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

“Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, τον Διευθυντή κ. Σουλιώτη και τον Υπαστυνόμο κ. Παπαδόπουλο, για  την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου για ενημέρωση των μαθητών ως προς τα θετικά και αρνητικά του Διαδικτύου καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό”, αναφέρει η Υποδιευθύντρια του σχολείου, Ελένη Χατζή.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood