Για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των ΑμεΑ, μίλησε η Σεμιχά Ριζάογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής

Η ίδια απέσπασε συγχαρητήρια από μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για τη βιωματική παρουσίαση, όσο και για τη θέληση και το σθένος της για ισότιμη ένταξη ως ενεργή πολίτης της κοινωνίας.
IMG-20231201-WA0006

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992 ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως “Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία” για την ανάδειξη των θεμάτων αναπηρίας και την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Είναι μια μέρα που υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βάσει των  αρχών της ενταξιακής εκπαίδευσης της οποίας η έννοια αναφέρεται στη φιλοσοφία της αποδοχής και στην παροχή ενός πλαισίου μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους μπορούν να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ιδιαίτερη  βιωματική εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε στον χώρο του σχολείου τους, εκδήλωση-συζήτηση-ενημέρωση, με προσκεκλημένη τη γεννημένη στο Σέλερο Ξάνθης το 1987, Σεμιχά Ριζάογλου, αθλήτρια της παραολυμπιακής κολύμβησης στα 500 μ. και 100 μ. ελεύθερου στυλ της κατηγορίας S3 και στα 50 μ. ύπτιου στυλ της κατηγορίας S4, που έχει κατακτήσει χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συμμετείχε στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και του Λονδίνου, και που το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Οι μαθητές συζήτησαν σε πολύ φιλικό, οικείο τόνο με την προσκεκλημένη αθλήτρια. Ενημερώθηκαν για την αξία του αθλητισμού στη ζωή των ΑμεΑ, για τον θετικό και εξωστρεφή τρόπο με τον οποίο βλέπει  τη ζωή της, για την αντιμετώπιση που έχει από τον κοινωνικό και φιλικό της περίγυρο, καθώς και για τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Η ίδια απέσπασε συγχαρητήρια από μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για τη βιωματική παρουσίαση, όσο και για τη θέληση και το σθένος της για ισότιμη ένταξη ως ενεργή πολίτης της κοινωνίας.

“Αποτελεί τιμή για το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής να υποδέχεται μια τέτοια σπουδαία αθλήτρια και άνθρωπο”, τόνισε ο Διευθυντής του σχολείου, Μεμέτ Τουνάλπ.

“Αναμφίβολα, το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι η αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κανέναν άνθρωπο που αγωνίζεται, προσπαθεί και αντιμετωπίζει τη ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία”, σημείωσε η Υποδιευθύντρια, Ελένη Χατζή.

Για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των ΑμεΑ, μίλησε η Σεμιχά Ριζάογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των ΑμεΑ, μίλησε η Σεμιχά Ριζάογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των ΑμεΑ, μίλησε η Σεμιχά Ριζάογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood