Για τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Κομοτηνής ενημερώθηκε η Λίνα Μενδωνη σε σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης: "Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού για τα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής".
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (1)

Σύσκεψη με αντικείμενο τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Κομοτηνής που εκτελέστηκαν και σχεδιάζονται, πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, και τη συμμετοχή του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, του μητροπολίτης  Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσας Καραδήμα, και υπηρεσιακών στελεχώντου Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία των έργων και τα όποια προβλήματα ανέκυψαν, και επιπλέον αποφασίστηκε να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου εντός του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, δυτικά της οδού Σοφούλη, έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ.      

Επίσης συζητήθηκε το έργο της «Ολοκληρωμένης Ανάδειξης και Αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου» που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά και αισθητικά το εμπορικό κέντρο περιλαμβάνοντας τα υποέργα της ανάπλασης οδών στο κέντρο της Κομοτηνής και της ανάπλασης της οδού Κανάρη και των πέριξ οδών στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής.

Για τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Κομοτηνής ενημερώθηκε η Λίνα Μενδωνη σε σύσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε:

«Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού και της Υπουργού για τα έργα ανάπλασης που υλοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής.

Στη σημερινή σύσκεψη ενημέρωσα την Υπουργό από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής για τις «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού της Δημοτικής Αγοράς Κομοτηνής», έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τέλος, την ενημέρωσα για την ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου «Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής πέριξ του “Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων”», ύψους 4,8 εκ. ευρώ.

Τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται διαμορφώνουν σταδιακά την πολιτιστική διαδρομή, βελτιώνουν την εικόνα της πόλης και βάζουν την Κομοτηνή στον τουριστικό χάρτη».  

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood