Για προοπτικές συνεργασίας, συζήτησαν, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και Πρέσβης της Κύπρου

Την εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρου Αυγουστίδη, στο πλαίσιο της περιοδείας εργασίας που πραγματοποίησε σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνο Πολυκάρπου, δέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς.
Screenshot_929

Πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησής τους, οι κ.κ. Ταπατζάς και Αυγουστίδης συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με εκτενή αναφορά στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, των νέων τεχνολογιών και του τουρισμού, που “συνθέτουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής” όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, που αναφερόμενος ιδιαιτέρως στον τομέα του τουρισμού υπογράμμισε τη “θετική προοπτική που διαμορφώνει η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης–Λάρνακας τους θερινούς μήνες δίνοντας την ευκαιρία σε Κύπριους πολίτες να επισκεφθούν τη Ροδόπη, να γνωρίσουν τις ομορφιές της, την ιστορία και σημεία αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, όπως το Παπίκιο Όρος”. Παράλληλα ο κ. Ταπατζάς δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε “όλες εκείνες τις ενέργειες που θα ενισχύσουν την τουριστική σύνδεση μεταξύ Ροδόπης και Κύπρου, σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”.

Ακόμη, ο κ. Ταπατζάς σημείωσε οτι “ο λαός της Ροδόπης είναι φιλήσυχος και τα αισθήματα που τρέφει για τον κυπριακό λαό είναι θερμά”, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη “δυνατότητα ανάπτυξης μεταξύ των δύο λαών, ενός διαπολιτισμικού, διαθρησκευτικού διαλόγου”, συμπληρώνοντας πως “η Ροδόπη αποτελεί σήμερα ένα παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης σύνοικων στοιχείων”, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο κ. Αυγουστίδης ο οποίος έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ξάνθη βιώνοντας την “αρμονική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων”.

Περαιτέρω η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας, με τον κ. Ταπατζά να δηλώνει πως “αυτό θα είναι ωφέλιμο συνολικά για τη Ροδόπη και για τους Κύπριους που ζουν και εργάζονται στην περιοχή μας ή φοιτούν στο ΔΠΘ και συνθέτουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα της τοπικής μας κοινωνίας αναπτύσσοντας εξαιρετικές δράσεις μέσω των συλλόγων τους”.

Για προοπτικές συνεργασίας, συζήτησαν, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και Πρέσβης της Κύπρου

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Κύπρου για την επίσκεψη, και τους προσέφερε πλακέτα με την προσωπογραφία του Ορφέα, ένα βιβλίο για τη Θράκη από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα, και το φωτογραφικό λεύκωμα «Ροδόπη | Ματιές από το χθες στο σήμερα», που είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση εκατό ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Δυτικής Θράκης στον εθνικό κορμό. Ο Πρέσβης δεσμεύτηκε για διατήρηση της μεταξύ τους επικοινωνίας “με στόχο τη διεύρυνση και περαιτέρω ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών προς όφελος των δύο περιοχών”, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε στην περιοχή από τις οποίες “αποκόμισε εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις”, και δήλωσε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου τη Ροδόπη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood