Για Πασχαλινά ψώνια και καύσιμα, σε Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία

Τουριστικά γραφεία έχουν ξεκινήσει στη βόρεια Ελλάδα να διαφημίζουν τριήμερες εκδρομές στις γειτονικές χώρες που συνδυάζουν ψώνια και διασκέδαση.
oyres
  • Τουριστικά γραφεία έχουν ξεκινήσει στη βόρεια Ελλάδα να διαφημίζουν τριήμερες εκδρομές στις γειτονικές χώρες που συνδυάζουν ψώνια και διασκέδαση, με κόστος από 150 ευρώ.

Ουρές στα τελωνεία κάνουν οι κάτοικοι της Μακεδονίας και της Θράκης για να κάνουν τα Πασχαλινά τους ψώνια από τις αγορές της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, με…διπλό κέρδος, αφού εκτός από τις χαμηλότερες τιμές στις αγορές των γειτονικών χωρών, επωφελούνται και από τις πολύ χαμηλότερες τιμές της βενζίνης.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Φιλιώ Μυλωνά, οι καταναλωτές έχουν στραφεί στις αγορές των γειτονικών χωρών για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας στην Ελλάδα.

«Η κίνηση δεν είναι υποτονική, είναι ανύπαρκτη», δηλώνει η κ. Μυλωνά, μεταφέροντας το κλίμα και την εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά. Όπως τονίζει, ένδυση, υπόδηση και εστίαση είναι οι επιχειρήσεις που δέχονται άμεσα τα μεγαλύτερα πλήγματα, ενώ ειδικά για την περιοχή της Ορεστιάδας, υποστηρίζει ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αφού παρατηρείται αυξημένη διαρροή καταναλωτών. «Έχουν κλείσει τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτό που συμβαίνει στον εμπορικό κόσμο, ειδικά στην περιοχή μας με τρεις πύλες εξόδου προς Τουρκία και Βουλγαρία», αναφέρει, και σημειώνει ότι «απαιτείται η κυβέρνηση να δει σοβαρά τα προβλήματα και να μη γυρνάει την πλάτη». Εκτιμά, δε, ότι ο αντίκτυπος της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που υπάρχει στην αγορά, θα φανεί σύντομα και με νέα λουκέτα.

Τις μέρες των γιορτών αλλά και τα τριήμερα των αργιών παρατηρούνται σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς με τις γειτονικές χώρες ατέλειωτες ουρές Ελλήνων που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για φθηνά ψώνια και διασκέδαση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 5.000-6.000 άτομα διέρχονται κατά μέσο όρο από τον κάθε σταθμό τις μέρες αυτές, είτε με Ι.Χ. είτε με τουριστικά λεωφορεία.

Εδώ και μερικές μέρες, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και τα τουριστικά γραφεία σε πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας να διαφημίζουν εκδρομές σε Βουλγαρία και Τουρκία που συνδυάζουν ψώνια και διασκέδαση, με τιμές που ξεκινούν από 150 ευρώ το άτομο για ένα τριήμερο.

Οι καταναλωτές που καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες με τα οχήματά τους, στην επιστροφή φροντίζουν να τα φουλάρουν και με φθηνή βενζίνη. Στη Βόρεια Μακεδονία η τιμή της βενζίνης είναι κατά μέσο όρο 1,326 ευρώ το λίτρο, στη Βουλγαρία περίπου 1,49 ευρώ το λίτρο, και στην Τουρκία 1,210 ευρώ το λίτρο. Σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, οι τιμές κυμαίνονται στη Βόρεια Μακεδονία περίπου στο 1,342 ευρώ το λίτρο, στη Βουλγαρία 1,566 ευρώ το λίτρο, και στην Τουρκία 1,4 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: makthes.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood