Για φωτογραφική προκήρυξη πρόσληψης ιατρού, εγκαλεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης

Το γεγονός από μόνο του, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, "καλλιεργεί υποψίες αδιαφάνειας", ενώ το οτι η προκήρυξη δεν κοινοποιήθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, "προκαλεί ανησυχία για την αντίληψη που επικρατεί ως προς τον τρόπο προσλήψεων".
nosokomeio komotinis giamoustari
Με επιστολή του προς τη διοικήτρια του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Μάγδα Γιαμουστάρη, ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, προκήρυξης πρόσληψης ιατρού, με προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, διάρκειας…μόλις μίας μέρας!
Το γεγονός από μόνο του, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Ιατρικός Σύλλογος, “καλλιεργεί υποψίες αδιαφάνειας”, ενώ το οτι η προκήρυξη δεν κοινοποιήθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, προκαλεί ανησυχία για την αντίληψη που επικρατεί ως προς τον τρόπο προσλήψεων”.
Αναλυτικά η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου προς τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Μάγδα Γιαμουστάρη:
“Αξιότιμη κυρία Διοικήτρια. Με μεγάλη έκπληξη ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης διαπίστωσε ότι την Τρίτη 26/05/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών από το Γενικό  Νοσοκομείο Κομοτηνής με σύμβαση έργου. Ο αιφνιδιασμός μας οφείλεται, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει και τηλεφωνικά, στο γεγονός ότι η τεθείσα με την εν λόγω προκήρυξη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, έληγε την αμέσως επόμενη από τη δημοσίευση της προκήρυξης ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 27/05/2020. Ο ορισμός εκ μέρους σας μίας τόσο σύντομης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών, αν δεν τυγχάνει αντίθετος στις κείμενες διατάξεις, είναι πάντως ένα άκρως ασυνήθιστο φαινόμενο, που καλλιεργεί υποψίες αδιαφάνειας στη διαδικασία της πρόσληψης, δημιουργώντας την πεποίθηση ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ευνοεί και δίνει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό ιατρών να υποβάλλουν αίτηση, ήτοι σε αυτούς που εκ των προτέρων γνώριζαν την επικείμενη έκδοσή της και είχαν τον χρόνο να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλείοντας εν τοις πράγμασι όλους τους υπόλοιπους τυχόν ενδιαφερόμενους που δεν ήταν γνώστες της πληροφορίας και που λόγω της πολύ σύντομης προθεσμίας ήταν αντικειμενικά αδύνατον να υποβάλουν αίτηση παραδεκτώς με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Εξίσου ασυνήθης είναι και η μη κοινοποίηση της επίμαχης προκήρυξης στον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο, γεγονός που ενισχύει την παραπάνω υποψία, εγείρει αμφιβολίες για τη διάθεση συνεργασίας του Νοσοκομείου με τον Ιατρικό Σύλλογο, και προκαλεί ανησυχία για την αντίληψη που επικρατεί ως προς τον τρόπο προσλήψεων. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος, παρ’ όλο που θεωρούμε απαράδεκτες τις παραπάνω ενέργειες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επιθυμούμε μια ειλικρινή και αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με στόχο την επίλυση κάθε προβλήματος του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την επίτευξη μιας τέτοιας συνεργασίας, είναι η διενέργεια των διαδικασιών πρόσληψης ιατρικού προσωπικού υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και η αποφυγή επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον, στα οποία θα μας βρείτε αντίθετους. Προς την κατεύθυνση αυτή, και για να μην επαναληφθεί το παραπάνω απαράδεκτο φαινόμενο, θεωρούμε ότι θα βοηθήσει η δημιουργία μιας λίστας ιατρών κάθε ειδικότητας οι οποίοι σε επείγουσες περιπτώσεις θα προτίθενται να συνεργαστούν με το Νοσοκομείο, και την οποία είμαστε πρόθυμοι να καταρτίσουμε και να θέσουμε υπ’ όψη σας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood