Την αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση αγροτών της Θράκης μέσω των “Σχεδίων Βελτίωσης” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ με επιστολή του, το Παράρτημα Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ). 
Εν όψει του γεγονότος οτι για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εγκρίθηκε κονδύλι μόλις 29 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ποσού προτάσεων ένταξης ύψους 130 εκατομμυρίων, το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης αφού τονίζει οτι “η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ”, διαμηνύει πως “η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας, η Θράκη, γιορτάζει τα 100 χρόνια της ελευθερίας της και διεκδικεί τα δίκαιά της”.

Ολόκληρη η επιστολή:

“Κύριοι. Με την υπ. αριθμ. 13.849/14-12-2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 4.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (“Σχέδια Βελτίωσης”), στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις συνολικού ύψους περί των 130 εκατομμυρίων ευρώ. Η τελική έγκρισή σας κατανέμει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ περί τα 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ικανοποιείται περίπου το ένα πέμπτο των αιτούμενων επενδύσεων.
Η αγροτική παραγωγή στην Περιφέρειά μας αποτελεί το σημαντικότερο ποσοστό του τοπικά παραγομένου ΑΕΠ, από ότι σε άλλες Περιφέρειες. Η σημαντικότητα αυτή καθιστά την αγροτική παραγωγή ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής στην μετά την οικονομική κρίση εποχή.
Σημαντικός αριθμός των αιτούντων να ενταχθούν στα “Σχέδια Βελτίωσης”, είναι αγρότες νεαρής ηλικίας (<40), που πρέπει να στηριχθούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Οι επενδύσεις από τη νεολαία για τη νεολαία είναι που θα συγκρατήσουν τον κόσμο στην ύπαιθρο και θα ανασχέσουν τη φυγή του προς το εξωτερικό.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε να αυξήσετε σημαντικά τα κατανεμημένα ποσά, προς ικανοποίηση σαφώς μεγαλύτερου ποσοστού αιτημάτων.
Η φτωχότερη περιοχή της Ελλάδας, η Θράκη, γιορτάζει τα 100 χρόνια της ελευθερίας της και διεκδικεί τα δίκαιά της”.