Διαστάσεις…επιδημίας αποκτά το φαινόμενο της διακίνησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του Covid…made in Bulgaria, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Για τον τρόπο με τον οποίο δρουν Βούλγαροι απατεώνες, παρέχοντας πιστοποιητικά σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, μίλησε στη δημόσια τηλεόραση ο “επιχειρησιακός βραχίονας” του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε ως φήμη: έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση, με τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία “βράζει” το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό.

Με τη Βουλγαρία να “σπάει” κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγράφει τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές, αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού με τα στοιχεία του κάθε πολίτη χωρίς όμως αυτός να έχει εμβολιαστεί.

[VID] Γέμισε η βόρεια Ελλάδα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid από τη ΒουλγαρίαΣτη Βουλγαρία οι εμβολιασμοί γίνονται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία), και αυτό φαίνεται να έχει επιτρέψει σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο τα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του μεσάζοντα που προβλήθηκε στην ΕΡΤ, με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού “μαϊμού”.

plasto1

Η δράση των απατεώνων με τους fake εμβολιασμούς σε μόνιμους κάτοικους της χώρας που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών. Μάλιστα, στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

[VID] Γέμισε η βόρεια Ελλάδα με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid από τη ΒουλγαρίαΤα δημοσιεύματα στα ξένα δίκτυα

Στο μεταξύ, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία έχουν γίνει εκτενή ρεπορτάζ για το πόσο ευκολά μπορεί κάποιος στις γειτονικές χώρες να προμηθευτεί ένα τέτοιο πλαστό έγγραφο.

plasto2
plasto3
plasto4

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και προέρχονται κυρίως από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται ότι διαθέτουν πιστοποιητικό χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, από τις 21 Οκτωβρίου, όσοι θέλουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους στη Βουλγαρία – όπως καφετέριες, ξενοδοχεία, αίθουσες συναυλιών, μουσεία και πισίνες – πρέπει να επιδεικνύουν το “Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού”.

Πριν από λίγες ημέρες ο μεταβατικός υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας, Στόιτσο Κατσάροφ, δήλωσε πως έχει κορεστεί το σύστημα Υγείας της χώρας και μάλιστα προσανατολίζονται να ξεκινήσουν τις διακομιδές ασθενών κορωνοϊού σε τρίτες χώρες, καθώς και ότι ελέγχονται δεκάδες αναφορές για πλαστά πιστοποιητικά.

Την ίδια ώρα οι δικαστικές αρχές της γείτονος, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας της χώρας εξετάζουν κάθε αναφορά/καταγγελία παράνομης έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πέταρ Βιτάνοφ, τονίζοντας: “Ο αριθμός των μολυσμένων μετά τον “υποτιθέμενο” εμβολιασμό στη Βουλγαρία είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες χώρες. Αυτό υποδηλώνει αυτόματα πως κάτι συμβαίνει εδώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση το εμβόλιο να είναι αποτελεσματικό στη Γερμανία ή στην Ιταλία και όχι στη Βουλγαρία. Αυτό υποδηλώνει και είναι απόδειξη ότι τα πλαστά πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται εδώ. Η στρέβλωση των στατιστικών υπονομεύει την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και τους γιατρούς στη Βουλγαρία, και ως τελικό αποτέλεσμα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μη αναγνώριση βουλγαρικών πιστοποιητικών στην Ευρώπη”. Εάν το πρόβλημα συνεχίσει να βαθαίνει, ο Πέταρ Βιτάνοφ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, αλλά προσθέτει πως τελικά το μεγαλύτερο πρόστιμο είναι οι χαμένες ανθρώπινες ζωές.