Γαλλία: Ανησυχία για σοβαρή νόσο που πλήττει παιδιά – Ορισμένα ήταν και φορείς του κορωνοϊού

Συναγερμός για τη σοβαρή φλεγμονώδη νόσο - Κρούσματα σε Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, τώρα και Γαλλία - To 64% των Γάλλων αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
ΓΑΛΛΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΙΔΙΑ
  • Συναγερμός για τη σοβαρή φλεγμονώδη νόσο – Κρούσματα και σε Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, ΗΠΑ – Δεν έχουν βρει ακόμα την αιτία που προκαλεί το σύνδρομο – To 64% των Γάλλων αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διαβεβαίωσε σήμερα πως παίρνει «πολύ στα σοβαρά» την εμφάνιση και στη Γαλλία περιπτώσεων παιδιών που πάσχουν από μια σοβαρή φλεγμονώδη νόσο, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για να συνδεθεί με τον νέο κορωνοϊό.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έκρουσαν τις τελευταίες ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με μια αύξηση του αριθμού των παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Kawasaki, ενός αγγειακού συνδρόμου που προσβάλλει τα μικρά παιδιά και του οποίου η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.

Κρούσματα σε Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Γαλλία και ΗΠΑ
Κρούσματα αναφέρθηκαν όμως και σε Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, καθώς και στηΓαλλία, δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν. «Έλαβα μια προειδοποίηση από τις ομάδες στο Παρίσι», διευκρίνισε, λέγοντας πως στη γαλλική πρωτεύουσα αφορά «μια δεκαπενταριά παιδιά κάθε ηλικίας». Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν «συμπτώματα πυρετού, συμπτώματα στο πεπτικό, και μια αρκετά γενικευμένη αγγειακή φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια», αλλά «καθ’ όσα γνωρίζω ευτυχώς κανένα παιδί δεν έχει χάσει τη ζωή του απ’ αυτές τις επιπλοκές οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από φλεγμονή της καρδιάς».
Ορισμένα παιδιά ήταν και φορείς του κορωνοϊού
Ορισμένα από τα παιδιά αυτά «στη Γαλλία όπως και στην Αγγλία, αλλά όχι όλα, αποδείχθηκαν φορείς του κορωνοϊού», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «κάποια ανησυχία και κάποια επιφυλακή», και συμπλήρωσε: «Το αντιμετωπίζω πολύ-πολύ σοβαρά. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε απολύτως καμιά ιατρική εξήγηση. Πρόκειται άραγε για μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από μια νόσο που προϋπάρχει στα παιδιά που προσβάλλονται απ’ αυτόν τον ιό ή για μια άλλη λοιμώδη νόσο; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Κινητοποιώ τη νοσοκομειακή και την επιστημονική κοινότητα στη Γαλλία και διεθνώς για να έχουμε το μέγιστο των δεδομένων που μπορούμε να έχουμε ώστε να δούμε αν υπάρχει λόγος να συσχετίσουμε τον κορωνοϊό με αυτή τη μορφή που μέχρι τώρα δεν είχε παρατηρηθεί πουθενά». Πρόσθεσε, δε, πως «αυτός ο νέος κορωνοϊός δεν σταματά να επιφυλάσσει κακές εκπλήξεις».

Ερωτηθείς σχετικά με την προβλεπόμενη επαναλειτουργία των σχολείων στη Γαλλία από τις 11 Μαΐου υπό το φως αυτών των νέων στοιχείων και με τo 64% των Γάλλων να αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ο υπουργός υπενθύμισε πως από την αρχή της επιδημίας ο Covid-19 προσέβαλε λίγο τα παιδιά και πως τα σοβαρά κρούσματα στον παιδικό πληθυσμό αφορούσαν παιδιά που είχαν υποκείμενες νόσους.

Πηγή: protothema.gr, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood