Γ. Βεζυργιαννίδης: Να εξεταστεί σοβαρά η πρόταση Φραγκούλη για δημιουργία μεγάλου Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Ροδόπη

Σχόλιο του μέλους της Κ.Ε. της ΝΔ επί της πρότασης του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη.
ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

“Πρόκειται για μια πρόταση που αξίζει να διερευνηθεί καθώς η υλοποίησή της έχει να προσφέρει μόνο θετικά στην περιοχή μας και προέρχεται από έναν εγνωσμένης αξίας στρατιωτικό που έχει αποδείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τη Θράκη”.

Με αυτό το σχόλιο υποδέχτηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ και τέως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, την πρόταση του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη περί δημιουργίας ενός μεγάλου κέντρου κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ανάμεσα στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, π.χ. στα Αρριανά Ροδόπης. 

Την άποψη του Φρ. Φραγκούλη, ζήτησε το thraki.com, μετά την απόφαση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείσουν τα κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, καθώς τη διαφωνία τους εξέφρασαν, τόσο οι οικείοι Δήμαρχοι όσο και η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά.  

Όπως σημειώνει ο κ. Φραγκούλης, «είναι πολύ σοφή και ορθή ενέργεια. Δεν μπορεί οι επιχειρησιακές μονάδες, οι επιχειρησιακές Ταξιαρχίες, να ασχολούνται με κατάταξη. Το να ταλαιπωρείται όλο το «σύστημα» με τις κατατάξεις κ.λπ. και να είναι εκτός επιχειρησιακού έργου, δεν το κρίνω σωστό. Εγώ ήμουν αντίθετος από την πρώτη στιγμή που το έκαναν. Αυτές οι μονάδες έχουν αποστολή να ασχοληθούν με τον πόλεμο, όχι με το πώς θα φορέσει ο στρατιώτης το παντελόνι, αν το άρβυλο θα είναι μικρό ή στενό κ.λπ. Άρα είναι ορθότατη ενέργεια. Και επειδή γνωρίζω τον κ. Φλώρο, επειδή τον είχα και Λοχαγό, γνωρίζω ότι είναι επιχειρησιακός αξιωματικός και ξέρει τι του γίνεται. Το να ζητήσετε να γίνει ένα μεγάλο κέντρο εκπαιδεύσεως κάπου μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, π.χ. στα Αρριανά, που να παίρνει 3.000 επίστρατους κάθε φορά, αυτό είναι καλό και για την οικονομία του τόπου. Ζητήστε λοιπόν ένα μεγάλο κέντρο εκπαιδεύσεως κάπου μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως για να ζήσουν και πολλές οικογένειες, να έρθουν και πολλοί Θρακιώτες αλλά και πολλοί ΕΠΟΠ, να πάρουν σπίτια κ.λπ.».

Επιπλέον, ο κ. Φραγκούλης τόνισε: «Το να φέρουν περισσότερους στρατιώτες, να αυξήσουν τη θητεία στους 15 μήνες (οι 9 για την πατρίδα και οι 6 με πληρωμή με τον κατώτατο μισθό), και να παίρνουν και χρηστικά επαγγέλματα εκείνο το διάστημα και να «γεμίσετε» από κόσμο, ναι! Αυτό θα εξυπηρετούσε. Υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη τα οποία μπορούν να δοθούν με τα παραπάνω. Δηλαδή με ένα κέντρο εκπαιδεύσεως και με την αύξηση της θητείας, όχι όμως εις βάρος των παιδιών, και να μαθαίνουν και επαγγέλματα. Αυτό μετρά. Στρατιωτικά πάντως είναι ορθότατο. Το πρόβλημά μας είναι το δημογραφικό. Στην Κομοτηνή που είχα κάνει μια ομιλία με θέμα «Δημογραφικό – Εθνική Άμυνα – Ασφάλεια» είχα δώσει τι θα αποδώσουν οι κλάσεις στα προσεχή χρόνια. Δηλαδή πόσα παιδιά θα καταταγούν. Από 70.000 που παρουσιάζονταν, πέφτουμε στις 38.000 μέσα σε δύο δεκαετίες. Γι΄ αυτό και πρέπει να αυξηθεί η θητεία, και με τέτοιο τρόπο ώστε να παίρνουν μπόνους τα παιδιά, δηλαδή και μισθό για έξι μήνες για να βοηθηθούν οι οικογένειες με την ανεργία και να μάθουν και επαγγέλματα και αυτά να μετρούν ως συνταξιοδοτικά. Και αν θέλει κάποιος να παραμείνει και για πάνω από έξι μήνες, να το κάνει».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood