Γ. Λεβέντης: “Διεκδικούμε με συνέπεια λόγων και έργων”

Γ. Λεβέντης: "Διεκδικούμε με συνέπεια λόγων και έργων".
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σε μήνυμά του προς τους δημότες του Δήμου Κομοτηνής, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Λεβέντης, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, τονίζει:

Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου, η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα στο λαό του δήμου μας να συστρατευτεί μαζί της και να την στηρίζει μπροστά στις κάλπες.

Λίγες μέρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου εντείνουμε τον αγώνα μας και με όλες τις δυνάμεις μας απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας, στις γειτονιές, στους οικισμούς, στους χώρους εργασίας.

Θέτουμε στο προσκήνιο το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι πολιτικό, και όχι διαχειριστικό. Όλοι κάνουν λόγο για τα προβλήματα στην Κομοτηνή και τους οικισμούς. Όλοι υπόσχονται λύσεις, που θα μετατρέψουν τον Δήμο Κομοτηνής σε τόπο «επαγγελίας». Όμως κανείς δεν κάνει κουβέντα για τις πολιτικές που εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Κι εμείς απευθύνουμε το ερώτημα, πρώτα από όλα στο λαό της Κομοτηνής, πως θα γίνουν όσα υπόσχονται, χωρίς ο Δήμος Κομοτηνής να είναι κατάλληλα στελεχωμένος, τόσο σε εργατικό, όσο και σε επιστημονικό προσωπικό;  Γιατί όλοι τονίζουν την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, όμως σε κεντρικό επίπεδο, στηρίζουν πολιτικές και κόμματα, που είναι υπέρ του «μικρού και ευέλικτου» δημοσίου, ή στην πράξη, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, δεν έχουν προβεί σε προσλήψεις, ενώ αντίθετα προβάλουν ως λύση την ευέλικτη εργασία μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ή παρόμοια. Η ανάθεση σταθερών εργασιών των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού, αποτελεί μια έμμεση ιδιωτικοποίηση και προπομπός απολύσεων του «πλεονάζοντος», όπως το ονομάζουν, προσωπικού.

Έχουν εναποθέσει όλη την «αναπτυξιακή» πολιτική στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Κι εμείς αναρωτιόμαστε και πάλι. Φτάνουν οι πόροι του ΕΣΠΑ να καλυφθούν όλες ή έστω ένα σοβαρό κομμάτι από τις λαϊκές ανάγκες; Πως μπορεί κάποιος να εντάξει έργα του ΕΣΠΑ χωρίς επιστημονικό προσωπικό; Ποια είναι αυτά τα περίφημα ευρωπαϊκά που δεν έχει αξιοποιήσει ο Δήμος και που κάποιοι υπόσχονται ότι θα αξιοποιήσουν και θα συρρεύσει πακτωλός χρημάτων στην περιοχή; Ας τα ονοματίσουν να το συζητήσουμε και να δούμε αν υπάρχουν. Γιατί εμείς γνωρίζουμε τις περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης και ότι χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό για να καλύψουν τη γύμνια των επιχειρημάτων τους.

Και ρωτάμε για ακόμη μια φορά, πως όλες αυτές οι παρατάξεις διασφαλίζουν τη μη αύξηση των δημοτικών τελών και της τιμής του νερού, τη στιγμή που σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αυτοί οι τοπικοί φόροι έχουν την έννοια της ανταποδοτικότητας και του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού; Δηλαδή στην πράξη ο Δήμος λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση, που θα πρέπει να συλλέγει φόρους σε βάρος των λαϊκών οικογενειών προκειμένου να υλοποιεί έργα και να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Και τελικά, ποια είναι η δυνατότητα όλων αυτών που προτείνουν δήθεν καινοτόμες και πρωτοπόρες λύσεις, να υλοποιήσουν όσα υπόσχονται, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του Δήμου ελέγχεται και εγκρίνεται από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας (μνημονιακό δημιούργημα), τα τεχνικά και επιχειρησιακά προγράμματα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και οι περισσότερες πράξεις του Δήμου και πάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όλα αυτά τα όργανα διασφαλίζουν την εφαρμογή των μνημονιακών και ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, με τις οποίες έτσι κι αλλιώς, συμφωνούν όλοι, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί πως είναι δυνατόν να συγκρουστείς ουσιαστικά και να διεκδικήσεις για το λαό της Κομοτηνής, όταν σε κεντρικό επίπεδο συμφωνείς με τις κυρίαρχες πολιτικές.

Για αυτό λέμε ότι οι τοπικές εκλογές έχουν κυρίως πολιτικό χαρακτήρα. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους συνδημότες μας. Τα ευχολόγια και ο ρεαλισμός τους δεν εξυπηρετεί κανέναν μας. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση προβάλει άλλη πολιτική πρόταση.

Το έχουν αποδείξει οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Καισαριανή, την Πετρούπολη, την Ικαρία, το Χαϊδάρι. Μαζί με το λαό του δήμου τους, συγκρούστηκαν με τις αντιλαϊκές αποφάσεις, μείωσαν τα τέλη, συρθήκαν στα δικαστήρια γιατί προχώρησαν στην ανάπλαση δημοσίων εκτάσεων, τις οποίες απέδωσαν στο λαό, αλλά τελικά δικαιώθηκαν γιατί είχαν τη στήριξη των συνδημοτών τους. Δεν κρυφτήκαν πίσω από το ζήτημα των «αρμοδιοτήτων» και πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην ανεργία και τη φτωχοποίηση. Και συντάχθηκαν μαζί τους άνθρωποι που δεν είναι κομμουνιστές, αλλά συμφωνούν στο αυτονόητο, ότι ο Δήμος πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι να λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση και φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Αυτή είναι η δική μας πολιτική πρόταση και στάση. Προτάσσουμε το λαϊκό συμφέρον και στεκόμαστε ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των μνημονίων. Ζητάμε τη στήριξη του λαού για να προχωρήσουμε μαζί του και όχι να τον διοικήσουμε μακριά από αυτόν.

Με συνέπεια λόγων και έργων διεκδικούμε:

 • Ουσιαστική μείωση μέχρι και κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε αλυσίδες σούπερ Μάρκετ, τράπεζες,μεγάλες επιχειρήσεις.
 • Πάγωμα των πληστηριασμών και κατασχέσεων για μικροχρέη στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας λαικών οικογενειών.
 • Αποκατάσταση των περικοπών από την κρατική χρηματοδότηση.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων τον αντισεισμικό τους έλεγχο τα λειτουργικά τους έξοδα
 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα,για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου,ιδιαίτερα της τεχνικής,μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.
 • Μείωση της τιμής του νερού.
 • Διεκδικούμε χώρους για σχολικά κτίρια,βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, για αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • Διεύρυνση του μετώπου σε όλα τα ναρκωτικά,στηρίζοντας την πρόληψη ,τα προγράμματα θεραπείας σε συνεργασία με ΕΣΎ και ΚΕΘΕΑ.
 • Ανάπτυξη ΔΩΡΕΑΝ προγραμμάτων πολιτισμού,παιδείας,αθλητισμού για τις λαϊκές οικογένειες.
 • Αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης του δήμου μας και απόδοσή της στο λαό της Κομοτηνής και όχι μόνο.
 • Δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
 • Αντιμετώπιση του οξυμένα προβλήματος των αδέσποτων με επιστημονική υποστήριξη και βελτίωση των υποδομών.

Καλούμε το λαό της Κομοτηνής να μη παρασυρθεί από τα ωραία και ανέξοδα λόγια, που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών, όταν ο κυνικός ρεαλισμός παίρνει τη θέση των ατελείωτων υποσχέσεων. Οι πολιτικές αυτές έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.

Ζητάμε από το λαό της Κομοτηνής να πορευτεί μαζί μας, ώστε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια καλύτερη Κομοτηνή για όλους μας, μια Κομοτηνή χωρίς διαχωρισμούς, μια Κομοτηνή, που οι λαϊκές ανάγκες θα βρίσκονται στο επίκεντρο και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood