Θέση εν όψει της απόφασης να κλείσει ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας για τους ερχόμενους από Βουλγαρία τουρίστες, πήρε και η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Γιάννης Λεβέντης, αναφέρει:

“Δεν έχει καμία λογική η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την διέλευση ταξιδιωτών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την διέλευση μέσω Προμαχώνα. Υποκριτικές είναι και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου πως με αυτήν την ενέργεια προστατεύεται ο λαός από την πανδημία.
Αυτή τη στιγμή απαιτούμε:
Στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό και αποστολή ομάδας με σκοπό την διενέργεια μαζικών τεστ, σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στην χώρα μας από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας. Δεν αποτελεί λύση η απαγόρευση της εισόδου. Μαζικά mτεστ να διενεργούνται, ταυτόχρονα, και σε χωριά, γειτονιές, χώρους εργασίας και στρατόπεδα της Ροδόπης, ώστε να γίνεται έγκαιρα ο εντοπισμός και η ιχνηλάτηση mκρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση.
Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση αντίστοιχου τμήματος στο Γ.Ν. Κομοτηνής mγια να γίνονται και στην πόλη μας μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγεται η χρονοβόρα mδιαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.
Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο Γ.Ν. Κομοτηνής και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με μόνιμο προσωπικό, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί τα κενά αυτά παραμένουν τεράστια. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες τις δομές υγείας της Ροδόπης.
Γνωρίζοντας όλοι πως υπάρχει μεγάλος αριθμός συντοπιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται mεποχικά να μεταναστεύσουν σε χώρες της ΕΕ για να εργαστούν, παραμένει επιτακτική η ανάγκη ελέγχου όσων έρχονται από το εξωτερικό και η ολόπλευρη στήριξή τους με ευθύνη του κράτους.
Ο λαός της χώρας μας με την υπεύθυνη στάση του κέρδισε πολύτιμο χρόνο, ώστε γίνουν βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού μας ως εμπόρευμα, διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση με την λογική κόστους – οφέλους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά θα βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού μας, μπροστά σε κάθε διεκδίκηση του, τόσο προς την κεντρική εξουσία και το κράτος, όσο και μέσα από την παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής”.