Γ. Γκαράνης προς Ντόρα-Γραβάνη: “Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου”

Απάντηση σε αυστηρό ύφος του Δημάρχου Κομοτηνής, στον απόηχο των όσων διημείφθησαν σήμερα, κατά την περιοδεία στον Νομό Ροδόπης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης
ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΝΤΟΡΑ
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν σήμερα, κατά την περιοδεία στον Νομό Ροδόπης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, σημειώνει τα εξής:
«Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη, κατέθεσα την έντονη διαμαρτυρία μου και αποχώρησα, γιατί με τον αποκλεισμό μου περιφρονήθηκε κατάφωρα ο θεσμός του Δημάρχου Κομοτηνής, και με τον αποκλεισμό του συναδέλφου Βασίλη Μαυρίδη περιφρονήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Και αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης, εισέπραξα εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών. Καμία εξήγηση για την απαξίωση του μεγαλύτερου αριθμητικά και γεωγραφικά Δήμου του Νομού μας. Καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης ΑΜ-Θ.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Διακομματική αυτή Επιτροπή διατείνεται ότι έχει ως στόχο τον αφουγκρασμό των αγωνιών, των προβλημάτων και των αιτημάτων του λαού της Θράκης!
Αλλά αποκλείει από τον κύκλο επαφών της – χωρίς καμία αιτιολογία – τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ροδόπης και τον Πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας.
Πρώτος – και μοναδικός – αυτόκλητος υπερασπιστής αυτών των απαράδεκτων επιλογών στις επαφές της Επιτροπής και της κυρίας Μπακογιάννη με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, ήρθε πριν από λίγο ο κύριος Γραβάνης! Και αναρωτιόμαστε όλοι, γιατί άραγε; Ο κύριος Γραβάνης, που ως θεσμικός εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συνάντησε την κυρία Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη σύσκεψη, όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά τα προβλήματα των επαγγελματιών που εκπροσωπεί. Για τα προβλήματα συνολικά των Δημοτών της Κομοτηνής δε νοιάζεται! Ας κατατεθούν γρήγορα, μαζικά, και χωρίς να τους δοθεί η δέουσα βαρύτητα! Ο κύριος Γραβάνης, που κατηγορεί για κομματική υποκίνηση τον Δήμαρχο Κομοτηνής, χωρίς να συγκινείται πολιτικά από την περιφρόνηση των θεσμών του Δημάρχου Κομοτηνής και του Προέδρου της ΠΕΔ! Ούτε, φυσικά, από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θράκης καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια απρόσωπη, μαζική ηλεκτρονική πλατφόρμα!
Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής έχει συγκροτημένες προτάσεις και αναλυτικό σχεδιασμό για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της περιοχής, το οποίο και κατέθεσα εγγράφως στην επιτροπή πριν την αποχώρησή μου από τη σύσκεψη.
Αλλά ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο. Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου που με επέλεξαν για να μεταφέρω τη φωνή τους με μαχητικό και πειστικό τρόπο. Καμία επιτροπή δεν μπορεί να διαβουλεύεται ερήμην της φωνής τους. Εκτός αν η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή δεν έχει ως στόχευση την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά τις δημόσιες σχέσεις με αρεστούς».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood