Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Νικηφόρου Γρηγορά και ήδη καταγράφηκαν οι πρώτες φθορές. «Θύματα» της απροσεξίας των οδηγών είναι δύο από τα σταθερά μεταλλικά εμπόδια, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της οδού για να διαχωρίζουν το πεζοδρόμιο από την επιφάνεια που προορίζεται για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες, οι δύο μεταλλικοί στυλίσκοι έχουν υποστεί φθορές στις βάσεις τους, πιθανόν επειδή προσέκρουσαν πάνω τους αυτοκίνητα. Το παράδοξο είναι πως ο ένας στυλίσκος βρίσκεται στο τμήμα του δρόμου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Στο τμήμα αυτό, όμως, εξακολουθούν να εισέρχονται – από την οδό Δημοκρίτου – αρκετά αυτοκίνητα, συνήθως περιοίκων.

Ουδείς, φυσικά, περιμένει ότι τα εν λόγω μεταλλικά εμπόδια θα αντέξουν ες αεί και ότι δε θα συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, που θα έχει ως συνέπεια την πρόκληση φθορών. Είναι όμως λυπηρό αυτό να συμβαίνει με το «καλημέρα» ή – ακριβέστερα – πριν καν ολοκληρωθεί ένα έργο, που υπόσχεται να αλλάξει την εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης.