Δώδεκα δημότες του Ιάσμου φθάνουν αύριο αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Νορβηγία. Με τη συνδρομή του Δήμου Ιάσμου “και με ασφάλεια”, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, “θα μεταφερθούν στις οικίες τους και θα τεθούν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα”.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στη διάθεση της δημοτικής αρχής βρίσκονται τα στοιχεία όλων όσοι επαναπατρίστηκαν τις τελευταίες μέρες και συνεχίζουν να επαναπατρίζονται από τις ευρωπαϊκές χώρες και την Τουρκία.
Στον Δήμο Ιάσμου σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί είκοσι τρία άτομα, τα οποία όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους “δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, άπαντες εμφανίζονται απολύτως υγιείς”. 
“Η συνεργασία μας με τις τοπικές αστυνομικές αρχές είναι άψογη και άκρως αποτελεσματική”, σημειώνει σχετικά ο δήμαρχος, και απευθύνει μια ακόμη έκκληση στους δημότες του: “Καλώ λοιπόν για άλλη μια φορά τους συνδημότες μου να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα κατ΄ οίκον περιορισμού. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ενωμένοι, δεν ξεχνάμε ότι όσοι επιστρέφουν από ευρωπαϊκές χώρες είναι οικονομικοί μετανάστες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με καχυποψία και προκαταλήψεις, αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.
Την ίδια ώρα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Οντέρ Μουμίν, “συνεχίζονται εντατικά οι απολυμάνσεις δρόμων, παιδικών χαρών, δημοσίων κτιρίων, στάσεων και πλατειών. Πράττουμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης  ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας”.